Ergüder: 'İddianame olarak çok başarısız bir iddianamedir'

Tahliye edilen eski Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, 'İddianame olarak çok başarısız bir iddianamedir. Biz de çok soruşturma yürüttük. Biz bu şekilde fezlekeler savcılığa götürsek, hakimlere götürsek muhtemelen bizi kovalarlardı.' dedi.

Tahşiyeciler isimli gruba kumpas kurulduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tahliye edilen eski Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, cezaevi çıkışında yakınları tarafından karşılandı. Burada gazetecilere bir açıklama yapan Ergüder, “Yaklaşık 10 aydır cezaevindeyim. En başından beri bu iddiaların boş olduğunu hep söyledik, vurguladık. Avukatlarımız da bundan hep bahsetti. Biz de sürekli bundan bahsettik. Yaptığımız savunmada da hep bunu söyledik. Evet ben şu an serbest kaldım ancak şunu çok net olarak söyleyebilirim ki kalbim aslında burada arkadaşlarımda kaldı. Onların da bir an önce buradan çıkmalarını temenni ediyorum. Yani bu benimki sevinç değil tabi ki. Buradaki arkadaşlarımızın da ne kadar suçsuz olduklarını çok iyi biliyorum. İlk fırsatta çıkmalarını ümit ediyorum” dedi.

Cezaevi içerisindeki şartların nasıl olduğu sorulan Ergüder, “Şimdi tabi elbette cezaevini kalanın yaşadığı bir süreç. Tabi ki yakınlarımız bundan etkileniyorlar. Sevenlerimiz bundan etkileniyorlar. Ancak en fazla etkilenen içeride kalanlar oluyor. Tabi çok zor bir ortam. Bizim kaldığımız cezaevi F Tipi bir cezaeviydi. Normal şartlarda AİHM tarafından insan haklarına aykırı olarak tespit edilmiş bir cezaevi burası. Ve burada gerçekten çok ciddi tecrit uygulamaları altında kaldık. Pek çok yalnız kalanlar vardı. Biz 3 kişi beraber kalıyorduk. Ben başta Hidayet Karaca başta olmak üzere hepsinin de en kısa sürede serbest kalmalarını bekliyorum” diye konuştu.

“HUKUK İŞLEDİĞİ SÜRECE HER ŞEY ORTAYA ÇIKACAKTIR”

Hukukun tecelli etmesini temenni eden Ergüder, “Hukuk işlediği sürece her şey ortaya çıkacaktır. Yani zaman da geçse aslında buradaki arkadaşlarımın ve önceden serbest bırakılan arkadaşlarımın da bu hususta kusursuz oldukları ortaya çıkacaktır” dedi.

“BÖYLE BİR İDDİANAMEYLE DAVA AÇILMASINI GARİPSİYORUM”

İddianameyi görüp görmediği sorulan Ergüder, “İddianameyi görme şansım oldu. Aslında gerçekten iddianame olarak çok başarısız bir iddianamedir. Biz de çok soruşturma yürüttük. Gerçekten söylüyorum; biz bu şekilde fezlekeler savcılığa götürsek, hakimlere götürsek muhtemelen bizi kovalarlardı. Böyle bir iddianameyle dava açılmasını garipsiyorum” diye konuştu.

Ergüder, burada yaptığı açıklamasının ardından yakınlarıyla birlikte cezaevinden ayrıldı.

Google+ WhatsApp