ERDOĞAN'DAN ROŞ AŞANA MESAJI

ERDOĞAN'DAN ROŞ AŞANA MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Din, dil, ırk, köken ayrımı gözetmeden, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tamamının huzur, emniyet ve barış içinde hayatlarını sürdürmeleri asli önceliklerimizdendir" dedi.

Erdoğan, Musevi vatandaşların Roş Aşana Bayramı’nı tebrik mesajı yayınladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında,  "Musevi vatandaşlarımızın, İbrani takvimine göre yılbaşını simgeleyen Roş Aşana Bayramı’nı en samimi dileklerimle tebrik ediyorum. Kültürel, siyasi ve beşerî yapımızdaki farklılıklar, ülkemizi ileriye taşıyan,  birlik ve beraberliğimizi güçlendiren zenginlik kaynağımızdır. Devletimiz, vatandaşlarının inanç ve ibadet hürriyetini dünyadaki birçok  ülkeden daha evvel anayasal güvenceye alarak, bu zenginliğimizin  korunmasına verdiği önemi göstermiştir" dedi.

"Bölgemizde artan kültürel ırkçılığa, nefret söylemlerine ve ötekileştirmeye  rağmen Türkiye, bütün inançların serbestçe yaşandığı, şiddeti ve terörü  övmediği sürece her türlü fikrin rahatça ifade edildiği özgür bir ülkedir" diyen Erdoğan,  "Son 19 yılda hayata geçirdiğimiz reformlar, vesayet dönemlerinin  özgürlükleri kısıtlayıcı anti-demokratik uygulamalarını ortadan kaldırarak, 

ülkemizin bu niteliğini daha da güçlendirmiştir. Din, dil, ırk, köken ayrımı gözetmeden, Türkiye Cumhuriyeti  vatandaşlarının tamamının huzur, emniyet ve barış içinde hayatlarını  sürdürmeleri asli önceliklerimizdendir Yüzlerce yıllık ortak bir maziyi paylaşan insanlar olarak, istikbalimizi de  yine birlikte inşa edeceğimize inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan,  "Musevi vatandaşlarımızın ülkemizin gelişmesi, güçlenmesi ve hedeflerine  ulaşması için yaptıkları katkıları takdirle karşılıyoruz. Bu düşüncelerle, Roş Aşana Bayramı’nın başta vatandaşlarımız olmak  üzere tüm Musevilere sağlık ve esenlikler getirmesini diliyor, bu özel  günlerinde kendilerine saygı ve selamlarımı iletiyorum" dedi.

Google+ WhatsApp