Erdoğan'dan Batı'ya terörle mücadele çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin terörle ve teröristle mücadelede tek başına kalsa da sonuna kadar sürdüreceğini belirterek "Terörle mücadele konusunda Batı başta olmak üzere tüm dünyayı hassas olmaya, işbirliği yapmaya davet ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu sabah Mardin Dargeçit'te teröristlerin alçakça saldırısı sonucu şehit olan 4 polisimize Cenab'ı Allah'tan rahmet diliyorum, milletimizin başı sağolsun. Biri emniyet amiri, 3'ü polis memuru olan bu kardeşlerimizin yakınlarına ve polis teşkilatına başsağlığı diliyorum" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) düzenlenen 'B20 Konferansı' açılış oturumunda yaptığı konuşmada, "B20 Türkiye Konferansı'nın başarılı geçmesini, hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sözlerimin hemen başında bu sabah Mardin Dargeçit'te teröristlerin alçakça saldırısı sonucu şehit olan 4 polisimize Cenab'ı Allah'tan rahmet diliyorum, milletimizin başı sağolsun. Biri emniyet amiri, 3'ü polis memuru olan bu kardeşlerimizin yakınlarına ve polis teşkilatına başsağlığı diliyorum. Büyük mücadelelerle şehit ve gazilerimizin fedakarlıklarıyla yaşadığımız bu vatan için uğruna dökülen kan, akıtılan tek bir gözyaşı boşa gitmemiştir. Bugün de boşa gitmeyecektir. Türkiye terörle ve teröristle mücadelesini tek başına kalsa da sonuna kadar sürdürecektir. Bazı ülkelerin kendi çıkarlarına göre terör örgütleri arasında ayrım yaparak kimine karşı mücadele ederken, kimine karşı da doğrudan ve dolaylı olarak desteklemesini huzurlarınızda bir kez daha şiddetle kınıyorum. Terör ateşinin ilk olarak nerede alev alırsa alsın sonunda mutlaka tüm dünyayı yakıp kavuran bir felakete dönüşeceği asla unutulmamalıdır. Terörle mücadele konusunda Batı başta olmak üzere tüm dünyayı hassas olmaya, işbirliği yapmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp