Erdoğan Bozkurt'ta; Kastamonu, Bartın ve Sinop afet bölgesi ilan edildi

Erdoğan Bozkurt'ta; Kastamonu, Bartın ve Sinop afet bölgesi ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir felakettir gidiyoruz ve temennimiz o ki, bunlarla boğuşurken en az hasarla bu felaketleri atlatalım.

Cumhurbaşkanı Erdogan: Kastamonu ve çevresindeki illerde yaşanan felaketlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın üzüntüsü milletimizin ortak üzüntüsüdür. Helikopterler, bütün o kardeşlerimizi evlerinin damlarından kurtaran jandarmamızın, silahlı kuvvetlerimizin, polisimizin, onların kahramanca bütün vatandaşlarımızı nasıl kurtardıklarını izlediniz.

Mağdur durumda olanların yüzde 95'ini operasyonla kurtardılar. Allah göstermesin aksi olabilirdi. Ama bunu başardılar. Bu öyle her kişinin kârı değil, er kişinin kârıdır... 

Sepetin içinde o yeni doğmuş yavrunun kurtuluşu gözlerimizi yaşartmıştır.

Ulaşımı aksayan yerlerin alternatif güzergahları için çalışmalar sürüyor. Su kesintisi yaşanan yerlerdeki alt yapı onarım çalışmaları hemen başlatıldı. Hasar tespit çalışmaları 120 ayrı ekiple 3 ilde sağlanıyor. Kredi desteginden vergi ertelemelerine kadar tüm acil tedbirleri almış durumdayız.

Depremden sele yangına kadar yaşadığımız her hadisede Türkiye'de kimsenin sahipsiz olmadığını dosta düşmana gösterdik. Genel hayata etkili afet bölgesi olarak burayı da ilan ediyoruz; Kastamonu, Bartın ve Sinop...

Ormanlarımız yandı, Bitmedik ki... 19 senede biz bu ülkede 5.5 milyar ağaç diktik; fidan değil, ağaç diktik... Küllerimizden ayağa kalkacağız.

Google+ WhatsApp