Erciyesspor’a ‘VEFA’

Erciyesspor’a ‘VEFA’


KAYSERİ Erciyesspor, son yıllarda yaşanan belirsizlikler ve amatör kümeye düşmesinin ardından tamamen tarih oldu. Erciyesspor’un mal varlığı da geçmişte isim değişikliğiyle şampiyonluğunu hediye ettiği Kayserispor’a devredildi.

 

Bir anlamda ‘Kayseri’ye iki takım fazla’ diyenler kazandı.

 

Uzun yıllar Kayserispor’la Erciyesspor’u birlikte takip ettim. Başarılarıyla mutlu oldum, başarısızlıklarında tüm taraftarla birlikte üzüldüm.

 

Kar, yağmur, çamur demeden antrenman ve maçlarını takip ettiğim 1932 yılında kurulan Erciyesspor’un kapanması beni kahretti.

 

Tek tesellim ise her şeye rağmen Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdırmış olması.

 

ALTIN ÇAĞINI DA YAŞADI

 

Kayseri Erciyesspor, hep ekonomik sıkıntılarla boğuştu. Ama altın çağını da yaşadı.

 

Birinci ligde üst üste iki kez şampiyon olarak Süper lige çıkan Erciyesspor, kırılması neredeyse imkansız bir rekorun sahibi oldu. Türkiye Kupası’nda 2006-2007 sezonunda İzmir’de Beşiktaş’la final oynadı. Kupayı Kayseri’ye getirecekken, hakem hatasıyla nasıl kaybettiği ve emeğinin nasıl çalındığı hala hafızalarda.

 

 

Ülkemizi UEFA kupasında temsil etti. Sadece Kayseri’nin değil Türkiye’nin sempatisini kazandı. Birinci ligde oynarken UEFA’da İsrail ekibini eleyip, İspanyol devi Atletico Madrid’e tecrübesizliği nedeniyle yenilerek Avrupa macerasını noktaladı. Erciyesspor’un neredeyse her sezon adı değişti, forma rengi değişti. Ama bu başarılarına engel olmadı. Cumhuriyetten sonra Anadolu’da kurulan ilk takımlardan olan Erciyesspor için, Başkan Ziya Eren’in görevi bırakması ise sonun başlangıcı oldu. Türkiye Kupası’nda final oynayan, UEFA’da ülkemizi temsil eden, Süper ligin ‘en sempatik’ takımı, son dönemde icralarla, deplasmana gidememekle, hatta para olmadığı için futbolcuların otobüste uyumasıyla haber oldu. Son 4 sezonda çoğu zaman maçlara çıkamadığı için hep küme düşen Kayseri Erciyesspor’un kapısına ne yazık ki sonunda kilit vuruldu. Kayseri Erciyesspor tesisleri de Kayserispor’a devredildi. Erciyesppor’un amacı genç futbolcular yetiştirmek.

 

Kayserili gençlere kucak açmak ve Türk futboluna hizmet etmekti. Bunu da zaman zaman başardı. Belki de misyonunu tamamladı. Erciyesspor’da da başkanlık yapan Kayserispor Başkanı Erol Bedir, tesislerin, yetenekli gençlere ev sahipliği yapacağını ve Türk futboluna yeni yıldızlar kazandırmak için kullanılacağını söyledi. Bu açıklama benim gibi futbola gönül verenleri eminim ki çok rahatlattı.

 

Çünkü, tesisler bu amaç için kullanılırsa Kayseri kazanır. Yeni Rıdvan Çeçen’ler, Mehmet Bulut’lar Hakkı Daş’lar, Mehmet Topuz’lar yetişirse hem Kayserispor, hem Türk futbolu kazanır. Erciyesspor mu, tıpkı Elektrikspor gibi hep bir ‘sızı’ olarak kalacak. Keşke bunlar yaşanmasaydı.

Google+ WhatsApp