“Erciyes’in Çocukları Doğayı Kucaklıyor” Tübitak Projesi Başladı

“Erciyes’in Çocukları Doğayı Kucaklıyor” Tübitak Projesi Başladı

Çöten Mahallesi Hacı Kemal Kaman Ortaokulu Okul Müdürü Esra Taş tarafından hazırlanan ve yürütülen Develi Belediyesininde desteklediği “Erciyes’in Çocukları Doğayı Kucaklıyor” isimli 4004 TÜBİTAK projesi Erciyes Mirada otelde başladı.

Develi Kaymakamı Murat Duru, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Toprak ve projede görevli öğretmenlerin katıldığı projede İlçe Kaymakamı Murat Duru Eğitimle alakalı her türlü projeye gözü kapalı destek verildiğini belirtti. Bu projenin diğer okullarda da örneklik teşkil etmesi temennisinde bulundu.

      Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar yaptığı açıklamada; Bu projede yer alan öğrencilerimiz için çok farklı deneyim olacak. Bir hafta boyunca burada hem eğlenerek hem de öğrenerek tüm hayatınız boyunca unutamayacağınız farklı kazanımlar elde edeceksiniz burada öğrenecekleriniz gelecekteki eğitim hayatınızda çok faydasını göreceksiniz ve bu fırsatı çok iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Develi Belediyesi olarak bizlerin en fazla önemsediği hizmet eğitim olarak görüyoruz. Geleceğin teminatı olarak sizlere yapılan yatırımlar bizler için gurur verici bir hizmet. Sizlere verilecek desteğimiz her zaman artarak devam edecektir” dedi.

       Proje yürütücüsü ve projeyi hazırlayan Esra Taş da bir hafta boyunca projede yapmış olduğumuz planlama ile öğrencilerimizin bilime karşı farklı kazanımlar elde ederek buradan ayrılmalarını sağlamak. Projenin amacının “Risk altındaki öğrencilerin, doğa işleyişi konusunda temel bilgi ve becerilere sahip, çevre duyarlılığı yüksek, çevre sorunlarının farkında ve bu sorunlara karşı önlem alabilen, olay ve olguları bilimsel bakış açısıyla anlayabilen, farklı disiplinlerdeki bilim dallarına ilgi duyan, katılımcıları izleyici ve dinleyici konumundan çıkararak onları yapan-yaşayan konumuna getirerek bilimsel çalışma ve bilimsel düşünme konusunda özgüveni tam bireyler yetişmesine katkı sağlama olduğunu belirten Taş 2-8 Temmuz tarihleri arasında Erciyes’te gerçekleştirdiğimiz projeye destek veren Develi Belediyesi ve Develi Kaymakamlığı başta olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlara da teşekkürlerini iletti.

Google+ WhatsApp