Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa:

Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa:

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Turizm Fakültesi’nde ‘Turizmde Kariyer: Başarının Kilometre Taşları’ söyleşisi düzenlendi.
Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen ‘Turizmde Kariyer: Başarının Kilometre Taşları söyleşisinde öğrencilerle bir araya gelen ERÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa “ Yapılan araştırmalar gösteriyor ki turizm gibi insan ilişkileri, beşeri münasebetleri gerektiren sektörlerde IQ (mantıksal zeka)’su yüksek olan değil EQ (duygusal zeka)’su yüksek olan insanlar başarılı oluyor” dedi.
Başarıyı arzulamadan ona ulaşılamayacağını vurgulayan Karamustafa “ Sizlere ilahi olarak verilen bir takım duyguları kullanabiliyorsunuz, karşınızdakinin yerine kendinizi koyabiliyorsanız kendinizi tanıyorsanız, içinde yaşadığınız toplumu tanıyorsanız duygusal zekanız yerindedir. Başarı onu arzulayana gelir. Onu isteyeceksiniz, onu arzulayacaksınız, onun peşinden koşacaksınız ve tevekkül edeceksiniz” ifadesini kullandı.
Başarının batı ve doğu toplumlarında göreceli olduğunu belirten Karamustafa “ Batı toplumu materyalist düşünür, batı toplumunda başarı nicel unsurlarla ölçülür. Ayda çok para kazanıyorsun ama mutsuz bir evliliğin var komşularınla geçinemiyorsun, bir yere gelmişsin ama onun bunun ayağını kaydırarak gelmişsin. Bu insan başarılı mıdır? Başarı her zaman nicel unsurlarla ölçülmeyebilir görecelidir” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp