Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Ve Rektör Adayı Prof. Dr. Muhammet Güven:

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Ve Rektör Adayı Prof. Dr. Muhammet Güven:

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Ve Rektör Adayı Prof. Dr. Muhammet Güven:

Erciyes Üniversitesi’nde (ERÜ) 17 Aralık tarihinde yapılacak rektörlük seçimini değerlendiren ERÜ Tıp Fakültesi Dekanı ve Rektör Adayı Prof. Dr. Muhammet Güven “Üniversite eğitimi sadece amfilerde ders anlatılarak yapılan bir eğitim değil. Üniversite kampüsünün her alanında, sosyal alanlarda, yeme içme alanlarında, gezi alanlarında, spor alanlarında da öğrencilerimiz eğitilmekte. Dolayısıyla bu imkanları da arttırmamız gerekiyor” dedi.
ERÜ’de görev yaptığı 25 yıl boyunca başhekimlik ve dekanlık başta olmak üzere çeşitli görevlerde bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Güven, “Çeşitli görevler nedeniyle üniversitenin birçok birimiyle ilişkilerimiz oldu. Üniversite yönetimi hakkında bilgi sahibi olduk deneyimlerimiz oldu. Burada edindiğimiz tecrübeleri üniversitemiz için kullanalım diye aday oldum” ifadesini kullandı. Güven, seçim çalışmalarında olumlu tepkiler aldığının altını çizerek “Haziran ayında Fahrettin hocamızın ayrılmasından sonra seçim çalışmaları başladı, biz de o tarihten beri çalışıyoruz, öğretim üyelerimizi ziyaret etmeye çalışıyoruz. Şuana kadar çok iyi bir çalışma yürüttüğümüzü söyleyebiliriz” açıklamasında bulundu. Erciyes Üniversitesi kampüsünün sosyal imkanlarının daha da arttırılması için projeler üreteceklerini ifade eden Güven sözlerini şu şekilde sürdürdü;
“Bizim üniversitemiz kısa tarihine göre çok hızlı gelişme gösteren üniversitelerden birisi. Gerek eğitim alt yapısı olarak oldukça iyi bir duruma geldi. Son yıllarda yapılan çalışmalarla da bilimsel alt yapı olarak Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden birisi haline geldi. Hem eğitim alt yapısının idamesi ve geliştirilmesi hem bilimsel alt yapının idamesi ve geliştirilmesi. Bunun yanında da üniversite kampüsümüzün güzelleştirilmesi, sosyal imkanların arttırılması daha iyi yaşanabilir bir yer haline getirilmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Bunun için gerekli tecrübeye sahip olduğumuzu düşünüyorum. Üniversitemizin de artık bu aşamaya geldiğini, görsel ve sosyal gelişmelere de el atması gerektiğini düşünüyorum. Üniversite eğitimi sadece amfilerde ders anlatılarak yapılan bir eğitim değildir. Üniversite kampüsünün her alanında, sosyal alanlarda, yeme içme alanlarında, gezi alanlarında, spor alanlarında da öğrencilerimiz eğitilmekte. Dolayısıyla bu imkanları da arttırmamız gerekiyor.
Seçim sürecinin sonuna geldik. Erciyes Üniversitesi’ne, Kayseri’ye yakışır bir şekilde oldukça seviyeli bir seçim çalışması oldu. Bunun sonuna kadar böyle gidip böyle de neticelenmesini diliyorum ve bütün adaylara başarılar diliyorum.”
Erciyes Üniversitesi Rektörlük Seçimleri 17 Aralık Perşembe günü Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilecek oylamayla yapılacak.

Google+ WhatsApp