Erciyes Teknopark

Erciyes Teknopark Sera Kuluçka Programı Kapsamında Girişimci Adaylarına “Ilham Kaynakları Eğitimi” Düzenlendi

Erciyes Teknopark Sera Kuluçka Programı Kapsamında Girişimci Adaylarına “Ilham Kaynakları Eğitimi” Düzenlendi

Erciyes Teknopark’ta, girişimci adaylarının başarılı işletmelere dönüşümü için yürütülen Sera Kuluçka Programı kapsamında “İlham Kaynakları Eğitimi” düzenlendi.
Sera Kuluçka Programı ve etkinlikleriyle ilgili bilgi veren Erciyes Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Bilgin Yazlık şunları söyledi, “Sera, iş fikirlerini ürüne/hizmete dönüştürüp başarılı girişimciler yetiştirmeyi amaç edinmiş özgün bir kuluçka programıdır. Sera Kuluçka Programı Pre Sera, Sera, After Sera ve Pro Sera olmak üzere dört aşamadan oluşmaktadır. Girişimci adayları, Sera Kuluçka Merkezi’nde her türlü donanıma sahip ofis alanlarında çalışabilir ve süreç boyunca Sera Kuluçka Merkezi’ndeki eğitim, mentörlük gibi ayrıcalıklı hizmetlerin tamamından ücretsiz olarak faydalanabilir" dedi.
Erciyes Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Bilgin Yazlık, "Pre Sera aşaması, diğer tüm kuluçka modellerinden farklı olarak henüz iş fikrine dahi sahip olmayan girişimci adayları için özel olarak tasarlanmıştır. İlham, Fikir ve Doğrulama alt aşamalarını içermektedir.
Bu kapsam doğrultusunda bugün girişimcilere İlhan Kaynakları Eğitimi düzenledik. Eğitim kapsamında girişimci adaylarının kolay iş fikirleri üretebilmeleri için teknolojik kaynakları, TÜBİTAK çağrılarını, akademisyenlerin tezlerini ve yatırım almış start-up programlarını anlattık. Amacımız henüz iş fikrine sahip olmayan girişimci adaylarının sunacağımız ilham kaynakları sayesinde ilgi alanına ve yeteneklerine uygun teknolojik iş fikri üretebilmesine yardımcı olmaktır. Diğer basamaklarda yer alan eğitimlerle ve tarafımızdan sunulan ücretsiz mentör desteği ile de fikrin ticari ve teknik açıdan doğrulanıp, hayata geçirilmesi için ilk adımın atılmasını sağlamaktır.
Her Girişimci Adayına Uygun Bir Sera Programı Var
Bugün itibari ile Erciyes Teknopark Sera Kuluçka Programı kapsamında toplam 80 adet girişimci tamamen ücretsiz hizmet almaya devam etmektedir. Her girişimci adayına uygun bir Sera Kuluçka Programı’nın olduğunun altını çizip girişimciliğe adım atmak isteyen kişilerin eğitimlerimizden ücretsiz olarak faydalanabileceğini belirtmek isterim.” diye konuştu.


 

Google+ WhatsApp