Erciyes Dünya Şampiyonasına Hazır

Erciyes Dünya Şampiyonasına Hazır

Kayseri ve Türkiye, tarihte ilk kez kayakta bir dünya şampiyonasına ev sahipliği yapacak. Yarın (27 Şubat Cumartesi) yapılacak olan FIS Snowboard Dünya Kupası Erciyes Finali için tüm hazırlıklar tamamlandı. Hazırlıklarla yakından ilgilenen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şampiyonanın yapılacağı pistlerde incelemelerde bulundu ve hazırlıklarla ilgili bilgi aldı. Başkan Çelik, şehrin marka değeri açısından çok önemli olan şampiyonaya tüm Kayserilileri davet etti.
Uluslararası Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Snowboard Dünya Kupası Erciyes Finali için 18 ülkeden dünyanın en iyi 85 sporcusu Kayseri’ye geldi. Yarış için üç gündür hazırlıklarını sürdüren, aralarında dünya ve olimpiyat şampiyonlarının bulunduğu sporcular yarın piste çıkarak büyük bir mücadele içine girecekler. Müsabakaları NTV Spor ve Eurosport naklen yayınlayacak ve dünyanın her yerinde kayak severlerin gözü Erciyes’te olacak.
Dünya şampiyonası için yapılan hazırlıkları yakından takip eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes’te incelemelerde bulundu. Yarışmanın yapılacağı pistlerin son durumunu gören Başkan Çelik, hazırlıklarla ilgili de bilgiler aldı. Dünya Şampiyonasının Erciyes’te yapılmasını çok önemsediklerini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, "Şehirde üretilen ürünlerin marka değerleri şehirlerin marka değeriyle doğru orantılı. İnşallah bu yaptığımız işlerle Erciyes’in ve Kayseri’nin marka değerini artırmakla, üretilen ürünlerle birlikte kentin topyekun marka değerini de artırmış olacağız. Yapılan işlerle şehir ekonomik olarak çok daha farklı yönlere gidecek. Bilindiği gibi hizmet sektörü bugünün ve geleceğin parlayan sektörlerinden biri. Şehirdeki insanlar iş alanlarını daha kolay bulabilecek. Bu yapılan işlerle Kayseri’nin ekonomik değeri de artacak" dedi.
ŞAMPİYONA İÇİN OTOBÜS KALDIRILIYOR
Kayseri ve Türkiye tarihinde ilk kez düzenlenecek olan FIS Snowboard Dünya Kupası Erciyes Finali’ni izlemek isteyen vatandaşlar için şehrin bir çok yerinden otobüsler kaldırılacak. Otobüsler, İpeksaray, Forum Kayseri ve Kayseripark AVM’ler önü ile tüm mahalle muhtarlıklarından kalkacak ve ücretsiz olacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri ve Türkiye’nin tanıtımı ve marka değeri açısından çok önemli olan şampiyonaya tüm Kayserilileri davet etti.

Google+ WhatsApp