ERBAKAN BİR FİKİR GÜNEŞİYDİ

ERBAKAN BİR FİKİR GÜNEŞİYDİ

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kayseri Şube Başkanı Metin Altınözü, Erbakan Haftası’nın iyi anlaşılması gerektiğini belirtti.

Metin Aydınözü, “Erbakan Hocamızı anlamak için fikirlerine bakmalıyız. Ülkemize doğan bir güneşi idi. Batı kültürüne karşı yaptığı savunmalar ruh özümüzü sağlam tutmuştur. Türkiye’nin ekonomik olarak Batı’ya bağımlılığının kültürel bağımlılığı da beraberinde getireceğini söylerdi.  Erbakan Hocamızın söylemi ile ‘Bugün bir kısım gençliğimiz milli değerlerimizden uzaklaşarak çeşitli ‘izm’lerin peşinden gidiyorsa, materyalist, anarşist oluyorsa, gayriciddi yaşayışa özeniyorsa, ana babaya asi oluyorsa, bütün bunların sebebi körü körüne yürütülen Batı taklitçiliğidir.’  Biz Batı taklitçiliğini bırakacağız. Bizim bilmemiz gereken insanlık tarihi boyunca ‘kuvveti üstün tutan’ her çatışmacı medeniyetten sonra ‘hakkı üstün tutan’ barış ve dayanışmayı esas alan bir medeniyetin kurulduğunu görmüş olmamızdır. Necip milletimiz tarih boyunca batının gücü üstün tutan anlayışı yerine Hakk’ı üstün tutmuştur.

Başkan Metin Aydınözü, “Bizim anlayışımızın özünde insan vardır. Bizim inancımızda kimse kendisi için yaşamaz, kardeşi için yaşar. Menfaatçiliği de öldürmenin en kolay yolu budur. İnançlı, azimli, davasına âşık bir nesil yetişmesi gerekmektedir. Bununla birlikte ilmen donanmış bir nesil olmalıyız. Erbakan’ın okullardaki yüksek dereceleri malumunuzdur. Topyekûn bir gelişim için rol modellerimiz ortada. Mesele ölmeden önce Erbakan hocamız gibi ‘Ne yaptıysam Allah rızası için yaptım’ diyebilmektedir.” ifadelerini kullandı.    

Google+ WhatsApp