En Büyük Park Mimsin Park

Alanı İşlevi Ve Bütünlüğü İle En Büyük Park Mimsin Park

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak Mim-Sin bölgesine toplam alanı 42 bin m² olan çok amaçlı ve büyük ölçekli bir park inşa ederek şehrin sosyal ve spor yaşamına renk katacaklarını söyledi.
42.000 m² alanlı bir park daha …
42 bin m² alanın yaklaşık 35 bin m²’sinin yeşil alan olarak planlanarak şehir içerisinde bir yeşil bitki örtüsü oluşturmak istediklerini belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç “Melikgazi ilçemizde adeta bir central park inşa ediyoruz. 42.000 m² alanlı park içerisinde her yaş grubuna hitap eden sosyal ve spor donatıları yer almaktadır. 23 kamelya ve 40 piknik masası ile ailelere hitap eden sosyal mekânlar bulunmaktadır. Çocuklara yönelik 2 çocuk oyun alanı ile bisiklet yolu bulunmaktadır. Koşu ve yürüyüş yolları, açık alan fitnes aletleri ile spor yapmak isteyenlere hizmet verecektir. Yürüyüş yolları ise sentetik çim ile döşenmiştir. Bol miktarda oturma grupları yerleştirilecek ve yeşil alan ağırlıklı olarak hizmet verecektir. İlk yıllar pek fark edilmese de bundan 10 yıl sonra burası ağaçların altında bol dinlenme ve açık alanda spor yapma merkezi olacaktır. Adeta şehrimizin oksijen üretim merkezi olarak bilinecektir. ” dedi.
Büyüklüğüne ve çok işlevli oluşana yakışır bir isim belirlenecek…
İnsan odaklı ve doğa koruyucu bir belediye olarak böyle bir park yaparak şehrimizde yeşil alan miktarını artırmış olacaklarını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Mim-Sin Parkının bu yıl tamamlanarak hizmete açılacağını ve büyüklüğüne ve çok işlevli oluşana yakışır bir isim belirleyeceklerini sözlerine ekledi.

Alanı İşlevi Ve Bütünlüğü İle En Büyük Park Mimsin Park

Google+ WhatsApp