Elitaş: "çözüm Sürecinden Geri Adım Atmayacağız"

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, milli birlik ve beraberliği devam ettireceklerini belirterek çözüm sürecinden bir adım dahi geri atmayacaklarını söyledi. Partisini

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, milli birlik ve beraberliği devam ettireceklerini belirterek çözüm sürecinden bir adım dahi geri atmayacaklarını söyledi.
Partisinin Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı´na katılan Mustafa Elitaş, dün Hakkari Yüksekova´da yaşanan saldırıya değinerek, kardeşliğe yapılacak olan her türlü saldırıya engel olacaklarını ve çözüm sürecinden bir adım dahi geri adım atmayacaklarını belirtti.
ELİTAŞ: "ÇÖZÜM SÜRECİNDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"
Haince bir saldırı sonucu şehit edilen askerlerin yürekleri dağladığını ifade eden Elitaş, "İki seneye yakın bir zamandır evlat acısı nedir bilinmezken, kardeş kanı dökülmezken, anaların yüreği yanmazken, baba ocaklarına ateş düşmezken bu gelişmelerin hızlı bir şekilde devam ettiği bu süreçte maalesef hem içeride hem dışarıda hainlerin yaptığı olay neticesinde çözüm sürecini baltalamak için üç tane yiğidimizi şehit etme alçaklığını gösteren bir sonuçla karşı karşıya kaldık. Şunu açıklıkla ifade ediyoruz ki her ne olursa olsun kim ihanet çemberi içerisinde bulunursa bulunsun, kim hainliklerine devam ederse etsin, biz bu ülkeyi birlikte kurduğumuz bayrağımızın al rengini veren 77 milyon ecdadın kardeşliğine yapılacak saldırıyı engelleyeceğimizi ve çözüm sürecinden bir adım dahi geri atmayacağımız bilmelerini isteriz. Çünkü büyümemiz kardeşliğimize bağlı, dünyada söz sahibi olabilmemiz güven ve istikrarımıza bağlı" dedi.
´PKK TAŞERONLUK YAPIYOR´
Türkiye´nin bölgede etkin güç olmasını istemeyen mihrapların bölgede taşeron güç bulmaya çalıştıklarına dikkat çeken Mustafa Elitaş, "Türkiye´nin bölgede etkin güç olmasını istemeyen mihraklar Türkiye´de etkin olacak taşeron güç bulmaya başladılar. Bu taşeronların başında da PKK terör örgütü var. PKK terör örgütünün kimlerin taşeronu olduğu belli değil, kim parayı verirse ona hizmet ediyor" diye konuştu.
´AK PARTİ 81 VİLAYETTE VAR´
Muhalefet partilerinin Türkiye´nin her iline gitmediğini, teşkilat açamadığını vurgulayan Mustafa Elitaş, "Türkiye´nin 81 vilayetinde AK Parti var. Türkiye´deki 950 ilçede AK Parti var. Türkiye´de yüzde 10´un altında oy aldığımız yer bir elin parmakları kadar, ama diğerlerinin yüzde 10´un üstünde oy aldığı yer bir elin parmaklarının sayısı kadar. Biz Hakkari´de ne söylüyorsak, Edirne´de de aynısını söylüyoruz. CHP Genel Başkanı gidiyor Hakkari´de oranın nabzına göre şerbet veriyor. Geliyor İç Anadolu Bölgesi´ne orada ona göre şerbet veriyor. Oranın vatandaşının ruhunu okşayacak söylem oluşturmaya çalışıyor ama artık o dönemler geçti" şeklinde konuştu.
´KILIÇDAROĞLU CUMHURİYET RESEPSİYONUNA KATILIRSA ŞEREF KAZANIR"
Kemal Kılıçdaroğlu´nun 29 Ekim resepsiyonuna katılmama kararına değinen Elitaş, "CHP Genel Başkanı Cumhurbaşkanımızın 29 Ekim programına katılmak istemiyorlarmış, olsa iyi olurdu ama gelmiyormuş. Kılıçdaroğlu gelmiş olsaydı sadece Cumhuriyetin şerefine şeref katmaz, kendisi de bir şeref kazanırdı" ifadelerini kullandı.
(DGN-MAY-Y)

26.10.2014 16:57:08 TSI

Google+ WhatsApp