Ekonomi Bakanı Elitaş'ın Tavsiyesiyle Spora Başladı Dünya Şampiyonu Oldu

22-29 Kasım 2015 tarihleri arasında İrlanda’nın Dublin kentinde Full Contact, Light Contact ve Point Fighting branşlarında yapılan Dünya Büyükler Kick Boks Şampiyonası’nda büyük başarıya imza atarak şampiyon olan Yusuf Açık, Kayseri Valisi Orhan Düzgün tarafından ödüllendirildi. Ziyarette konuşan şampiyon Yusuf Açık, spora Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ın tavsiyesi ile başladığını söyledi.
Dünya Kick Boks Şampiyonasında büyük başarıya imza atarak şampiyon olan Yusuf Açık’ı makamında kabul eden Vali Orhan Düzgün, “Yusuf’u tebrik ediyoruz. Kasım ayında İrlanda’da yapılan kickboks dünya şampiyonasında ağır siklette dünya şampiyonu oldu. Başta kendisi olmak üzere onu yetiştiren hocası ve daha önce yetişmesinde katkısı olup Allah’ın rahmetine kavuşan Ali Fidan hocamızı da rahmetle anıyoruz. Tabi ilimizin adını dünyada duyuran şampiyonlar çıkması gerçekten bizim milli gururumuz. İnşallah Yusuf’un bugüne kadar elde etmiş olduğu başarılar bundan sonra da artarak devam edecektir. Çünkü yaşı daha çok genç. Henüz bu işin başında diyebiliriz. Bundan sonraki spor hayatında kendisine başarılar diliyoruz” diye konuştu.
Dünya şampiyonu Yusuf Açık ise, “Bu spora sayın Ekonomi Bakanımız Mustafa Elitaş’ın tavsiyesiyle başladım. 2008 yılından 2015 yılına kadar 15 Türkiye şampiyonluğu elde ettim. Bu kazandığım başarı ülkemize inşallah hayırlı olur. Bundan sonrada hem dünya şampiyonasında hem de Avrupa şampiyonasında inşallah şampiyon olurum” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Orhan Düzgün, Kick Boks Şampiyonu Yusuf Açık’ı verdiği hediye ile ödüllendirdi.

Google+ WhatsApp