Ego´dan Doğalgaz Duyurusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent´teki doğalgaz hizmetlerinin tamamen özel bir şirket olan Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş tarafından yürütüldüğünü ve belediye ile hiçbir ilgilerinin bulunmadığını yi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent´teki doğalgaz hizmetlerinin tamamen özel bir şirket olan Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş tarafından yürütüldüğünü ve belediye ile hiçbir ilgilerinin bulunmadığını yineleyerek, vatandaşlara uyarıda bulundu.
EGO Genel Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada, havaların soğuması ve doğalgaz kullanımının artmasıyla birlikte özellikle son günlerde Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş´nin uygulamaları hakkında Başkentlilerden yoğun şikayetler geldiği belirtilerek, "Ankara´da doğalgaz hizmetleri 2009 yılında Özelleştirme İdaresi´ne devredilmiş ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı´nca da 2013 yılında tamamen özelleştirilmiştir. Bu tarihten itibaren doğalgazın dağıtımı ile ilgili tüm iş ve işlemler Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş tarafından yürütülmektedir. 4646 sayılı Doğalgaz Piyasası Kanunu uyarınca Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş´nin iş ve işlemleriyle ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın ve EGO Genel Müdürlüğümüzün maalesef denetim, düzenleme ve yaptırım yetkisi bulunmamaktadır" denildi.

"KAZI İZNİ VERİLMEDİĞİ İFADELERİ ASILSIZ"
Kent içindeki otobüslere, metro istasyonlarına asılan duyuruda, ayrıca Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş görevlilerince doğalgaz bağlantılarında Ankara Büyükşehir Belediyesi ve EGO Genel Müdürlüğü´nün kazı izni vermediği yönünde tamamen asılsız ifadelerin kullanıldığı duyumlarının da alındığı belirtilerek, bu asılsız beyanlarda bulunan şirket görevlilerinin isminin ve varsa şahit olanların isim ve telefonlarının ALO 153´e bildirilmesi istendi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Asılsız beyanda bulunan Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş görevlileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı´na suç duyurusunda bulunularak yasal işlemler başlatılacaktır. Vatandaşlarımızın doğalgazla ilgili mağdur olduğu her türlü iş ve işlemler için ilgili şirket hakkındaki şikâyetlerini EPDK (Enerji Piyasası Üst Kurulu´na), Tüketici Hakem Heyetleri, Tüketici Mahkemeleri ve Cumhuriyet Başsavcılıklarına müracaat etmesi gerekmektedir."
(BC-CC-Y)

17.10.2014 12:00:02 TSI

Google+ WhatsApp