Efeler Belediyesi Bütçesi 100 Milyon Tl

Efeler Belediyesi´nin 2015 yılı bütçesi 100 milyon 690 bin TL olarak onaylandı. Efeler Belediyesi Meclis Toplantı Salonu´nda gerçekleştirilen Ekim ayı son meclis toplantısına Başkanvekili Sümran

Efeler Belediyesi´nin 2015 yılı bütçesi 100 milyon 690 bin TL olarak onaylandı.
Efeler Belediyesi Meclis Toplantı Salonu´nda gerçekleştirilen Ekim ayı son meclis toplantısına Başkanvekili Sümran Ünal başkanlık yaparken, toplantıda Efeler ilçesine ait imar izin belgesi, katı atık tarifesi, pazar yeri tezgahlarının ücretleri, işgaliye bedelleri gibi yaklaşık 35 kalemden oluşan gelir tarife görüşmelerinde meclis üyeleri arasında gerilim yaşandı.
Gelir tarifelerini inceleyen AK Parti Grubu´ndan Ramazan Subaşı ve MHP´den Yaşar Çetin´in komisyon raporlarına şerh düştüğü belirtilmesi üzerine Subaşı ve Çetin bunun nedenin gelir tarifelerine yüzde 80 civarında yapılan artışın afaki olması olduğunu ifade etti.
"KARPUZCU PARA KAZANMIYORSA TEZGAH AÇMASIN"
AK Parti´li meclis üyesi Rıza Posacı, "Enflasyonun tek haneli olduğu bir ülkede, yüzde yüz artışlarla bu rakamları geçirmek doğru değil. Bence tefe-tüfe oranı neyse o oranda artış yapılmalı. Grup olarak önerimiz bu şekildedir" dedi.
AK Partili bir diğer meclis üyesi Halil Naci Somer ise, "Mayıs ve Eylül ayı içerisinde tezgahlarda karpuz satışı yapacak esnaftan ana güzergahlarda bulunanlardan 2 bin TL, ara güzergahlarda bulunanlardan ise bin 500 TL alınacak olması doğru değil. 3-4 ay sürecek olan bir sezon için bu ücretler çok yüksek" şeklinde konuştu.
Posacı ve Somer´e cevaben konuşan Sümran Ünal ise, "Bilindiği gibi bunlar birim müdürlerimizin piyasa araştırması yaparak çıkarttığı günümüz koşullarına uygun maliyetler. Bizlerin önüne bu rakamları getirdiklerine göre yüksek değildir. Karpuzcular da para kazanıyorsa tezgah açacak, kimse tezgah açmak mecburiyetinde değil" ifadelerini kullandı.
Toplantı sonunda muhalefet partileri AK Parti ve MHP´nin ret oyuna rağmen Efeler Belediyesi 2015 bütçesi geliri 100 milyon 690 bin TL gideri ise 100 milyon 690 bin TL olarak onaylandı.
(MU-MB-İK-Y)

16.10.2014 15:03:40 TSI

Google+ WhatsApp