Edremit´te Köylünün Baraj Tepkisi

Balıkesir´in Edremit ilçesinde köylerine baraj yapılmasını istemeyen köylüler eylem yaptı. Mehmetalan Mahallesi muhtarı Metin Aktaş öncülüğünde toplanan yüze yakın köy sakini, `Dereler özgür aksın,

Balıkesir´in Edremit ilçesinde köylerine baraj yapılmasını istemeyen köylüler eylem yaptı.
Mehmetalan Mahallesi muhtarı Metin Aktaş öncülüğünde toplanan yüze yakın köy sakini, `Dereler özgür aksın, baraja hayır´ yazılı pankart açtı. Aktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ben mücadele etmezsem ileride torunlarımın yüzüne bakamam" diyerek gözyaşlarına boğuldu.
Aktaş, "Mehmetalan Kiriçlik vadisine yapılması düşünülen bir baraj projesi var. Bu baraj köyümüz için tehdit oluşturmaktadır. Bugüne kadar ne kadar uğraşsak, hiçbir kurumdan bu baraj projesi hakkında tam bir bilgi edinemediğimiz gibi, buraya zemin çalışması için gelen mühendislerle yaptığımız görüşmelerde, köyümüze bir zararı olmayacağı, hatta bize faydası olacağı gibi komik şeyler söylenmiştir" dedi.
Çok büyük kaygı içinde olduklarını anlatan muhtar Aktaş, "Milletvekillerimizden, valimizden, kaymakamımızdan bilgi verilmesini istiyoruz. Fakat haritalara bakıldığında bize hiçbir faydası olmayacağı aşikar. Köyümüz baraj sahası içerisinde kaldığı için taşınabilir. Bundan son derece kaygı duyuyoruz. İnsanlar son derece huzursuz. 200 yıldır burada huzurlu bir şekilde yaşayan Mehmetalan köylüleri olarak, ne olursa olsun, asla, ama asla köyümüzü terk etmeyeceğiz. Bu arazileri atalarımız sırtlarında su taşıyarak bu hale getirmiş. Bin bir zorluk ve çilelerle kazanılan bu yerlere sahip çıkmak bizim vazifemizdir" dedi.
Önceki gün gelen iş makineleri köylünün tepkisi üzerine bölgeden ayrılmıştı.
(BT-MŞ)

22.10.2014 17:33:00 TSI

Google+ WhatsApp