Dostların Ziyareti

Kosova´nın Ankara Büyükelçisi Avni Spahui, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki´yi ziyaret etti. Ziyarette ikili ilişkilerin geliştirilmesi için işbirliği yolları görüşüldü. Kosova´nın Ankar

Kosova´nın Ankara Büyükelçisi Avni Spahui, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki´yi ziyaret etti. Ziyarette ikili ilişkilerin geliştirilmesi için işbirliği yolları görüşüldü.
Kosova´nın Ankara Büyükelçisi Avni Spahui, Büyükşehir Belediyesi´ni ziyaretinde Kayseri´de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Özhaseki´yi çok başarılı bir belediye başkanı olarak tanımlayan ve Kayseri ile ilgili güzel haberler duyduklarını dile getiren konuk Büyükelçi, "Hem başarılı çalışmalarınıza şahit olmak hem de Kosova ile işbirliği yollarını görüşmek üzere Kayseri´yi ziyaret ettik. Kosova zor süreçlerden geçti ve dostların desteği sayesinde bağımsızlığımızı kazandık. Bu dost ülkelerin başında Türkiye geliyor. Özellikle ekonomi alanında Türkiye ile işbirliğimizi daha da geliştirmeye çalışıyoruz. İşbirliği ve kardeş belediye konusunda Kosova´ya gelmenizi isteriz. Böylece Kosova´yı daha yakından tanıma fırsatınız olur" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de açıklamasında, karşılıklı işbirliğinin geliştirilebileceğini söyledi. Kayserili iş adamlarının ortak geçmişimiz, tarihimiz ve duygu birlikteliğimiz nedeniyle Kosova´da yatırıma sıcak bakabileceklerini belirten Başkan Özhaseki, düzenlenecek bir toplantıyla Kayserili iş adamlarının Kosova´ya götürülebileceğini kaydetti. Başkan Özhaseki, kardeş şehir konusuna da sıcak bakabileceklerini söyledi.
Ziyaretin sonunda karşılıklı hediyeler verildi.
(AG-AÖ-Y)

20.10.2014 17:12:30 TSI

Google+ WhatsApp