DÖRTTE ALTI...

DÖRTTE ALTI...


KAYSERİSPOR ilk 4 haftayı 2 galibiyet ve 6 puanla kapattı. Milli araya 6 puanla girmek, yeni transferlerin takıma uyumu, eksiklerin giderilmesi açısından son derece önemli. Kayserispor, ilk 4 haftaya bakıldığında futbol olarak olmasa da puan olarak iyi yerde.

Peki, Kayserispor dört haftada neleri doğru yaptı, neleri yanlış yaptı, ya da neden kazandı neden kaybetti?

Örneğin Kasımpaşa maçı; Yeni transferlerin lisansının yetişmemesi teknik kadroyu zorlar diye düşünüldü. Ama Bayram Bektaş mazerete sığınmadan haddini bilerek ve zorunlu! kadroyla sezona 3 puanla başladı.

Sonrasında ‘Herşey çok daha güzel olacak’ diye beklerken, aynı teknik adam, Alanya deplasmanında iyileri yanında oturtup, risk almayı seçti. Hem de ligin en oturmuş kadrosu karşısında, Kasımpaşa maçının en iyilerini yanında oturtarak, rakibin gücünü hiçe sayarak gövde gösterisi yapmaya kalktı. Kayserispor 11’ini gören herkes yenilgiyi baştan kabullenmişti zaten.

Erzurum maçı öncesi yapılan tüm eleştirileri kulak arkası eden ve bir anlamda inatlaşmayı seçen Bayram Bektaş ‘Bir musibet bin nasihatten iyidir’ atasözünü yaşayarak öğrendi. “Sapunaru varken, Attamah stoper oynamaz” uyarıları, Bayram hocanın bir kulağından girmiş, hiçbir yere de değmeden çıkmış anlaşılan ki, aynı hatalar ikinci yenilgiyi getirdi.

Ankara deplasmanı, hem Bayram hocanın hatalardan ders alıp almayacağı, hem de genişleyen kadroyu nasıl kullanacağıyla ilgili soru işaretleriyle doluydu.

Taraftar da hocanın, bu kez formayı adaletli dağıtıp dağıtmayacağı, Kasımpaşa maçında olduğu gibi, ‘Haddini bilerek oynayan’ bir takım mı sahaya süreceği, yoksa yeni sürprizlere mi yer vereceğini merak ediyordu.

Kimseye taktik verecek, şunu oynat, bunu oynatma diyecek değiliz, haddimiz de değil. Ama izleyen herkesin gördüğü gerçeği Bayram hocanın görmesi biraz zaman aldı.

Bayram hoca Ankaragücü maçıyla, hem Sapunaru’yu hem Attamah’ı yeniden kazandı. Tecrübeli bir teknik adam da bunu yapar zaten. Zira Alanya ve Erzurum maçlarında Sapunaru kenarda otururken, verilen görevi yapmaya çalışan Attamah da taraftarın hedefindeki isim olmuştu.

Berna Başkan, tüm imkanları zorlayarak, 3 yeni isim daha kazandırdı Kayserispor’a. Yeni transferler ve sakat oldukları için henüz faydalanılamayan Harrison Manzala, Awramovski, İlhan Depe, Pedro Henriqe milli arada takıma dönecek. Onlara yeni transferler Fernandes, Aziz Behich ve golcü Denis Alibec katılacak.

Sarı kırmızılılar bundan sonra da maç kazanacak, kaybedecek. Ama bu teknik kadronun yanlış tercihleri ya da yanlış oyun kurgusundan kaynaklanmamalı. Başkan Berna Gözbaşı’nın bu kadar özverili çalışması, hocanın macera araması nedeniyle heba olmamalı.

Geniş ve alternatifli bir kadro kuruldu. Lig uzun tüm futbolculara forma şansı gelecek. Ama zorunlu olmadıkça kim oynarsa oynasın kendi bölgesinde oynamalı.

Kayserispor, yeni sezona sancılı ama bir o kadar da iyi başladı. Evet, kaybedilen puanlara hepimiz hayıflanıyoruz. Önemli olan bundan sonra minimum hata maksimum puan olmalı.

Herşeye rağmen 4 maçta 6 puan kötü değil. Başkanın da dediği gibi Kayserispor güçlüydü artık daha güçlü. Bunun farkına varmak ve rotayı doğru çizmek, bu kadroyu doğru kullanmak da dümene oturan Bayram hocanın görevi. Yoksa ne Sapunaru akrabamız, ne de Attamah’a şaşı bakan var.

Başta kaptan Hasan Hüseyin Acar olmak üzere eminim, ilk 4 haftadan herkes üstüne düşeni alır. Sonraki haftalara çok daha umutla bakarız.

Google+ WhatsApp