Dolar Düşüşe Geçti

Dolar Düşüşe Geçti

Merkez Bankası tarafından ekonomik istikrarın korunması ve piyasaların düzenlemesi amacıyla önlem paketi hazırlandı. Güne düşüşle başlayan dolar 6.90 seviyesinden 6.68’e kadar indi.

Merkez Bankası’nın dolara müdahalesi ile piyasalar da hareketli anlar yaşandı. Gece boyunca 6.90 seviyelerinde seyreden dolar 6.68’e kadar indi. 13 Ağustos Pazartesi’ni 6.8710 lira satış fiyatıyla kapatan dolar, 14 Ağustos’a düşüşle başladı. Sabah saatlerinden itibaren 6.68 seviyelerinde işlem görmeye başlayan doların önümüzdeki günlerde daha da düşmesi bekleniyor. Merkez Bankası piyasaları düzenlemek amacıyla 10 maddelik önlem paketi hazırladığını açıkladı. TL ve döviz likidite yönetimiyle ilgili kararlar alındığını açıklayan Merkez Bankası, Türk Lirası için 6 önlem döviz likiditesi içinde 4 önlem aldı.

Bankaların ihtiyaç duyduğu tüm likiditelerin karşılanacağı belirtilen açıklamada döviz depo limitlerinin 20 milyar Euro’ya çıkartıldığı ifade edildi. Ayrıca, piyasalara altın cinsinden 10 milyar TL, 3 milyar Dolar miktarında kaynak sağlandığı açıklandı. Önlem paketinin etkileri ilk andan itibaren kendisini hissettirmeye başladı.
 

Google+ WhatsApp