Doğal gazlı evde yaşayıp kömür yardımı talebinde bulundular

İzmir'in Torbalı ilçesinde, kömür almak için müracaat eden ve evlerinde doğal gaz kullanan 58 kişinin kömür yardımı talebi bu kadar da olmaz dedirtti.

Torbalı ilçesinde, ihtiyaç sahibi vatandaşlardan gelen kömür yardımı talebini inceleyen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekipleri, geniş çaplı bir araştırma yaptı. Vakıf görevlileri, araştırmaları sırasında ilginç bir detayla karşılaştı. Yardım talebinde bulunan bazı vatandaşların doğal gazlı evde yaşadığını tespit eden ekipler, gördüğü manzara karşısında şaşkına döndü. Pes dedirten olay karşısında ekip, tespit edilen 58 kişinin kömür yardımı talebini iptal etti.

DOĞAL GAZ SAYACI OLANLAR LİSTEDEN ÇIKARTILDI
Vakıftan konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "Elimizde bulunan mevcut dosyalar her yıl güncelleniyor. Güncellenen dosya arasına yenileri ekleniyor. Kişinin üzerinde herhangi bir mal varlığı yoksa kömür yardımı yapılıyor. Bu yıl ekiplerimiz yapılan dağıtımlarda 58 farklı noktada doğal gaz kullanan aile tespiti yaptı. Evlerde doğal gaz sayacı tespit edilmesi durumunda listeden çıkarılıyor ve bu tür vatandaşlar hiçbir yardımdan faydalanamıyor” denildi. 

Google+ WhatsApp