Diyarbakır´a Ağrı Tedavi Merkezi Kuruldu

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi´nde yeni bir poliklinik daha açıldı. Kronik ağrısı olan hastalara hizmet veren poliklinikte bel ağrısı ve kanser tedavisi gören hastalara hizmet veriliyor

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi´nde yeni bir poliklinik daha açıldı. Kronik ağrısı olan hastalara hizmet veren poliklinikte bel ağrısı ve kanser tedavisi gören hastalara hizmet veriliyor.
Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Murat Acar, hastane olarak ilerleyen günlerde yeniliklerin devam edeceğini söyledi. Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Murat Acar, kurulan ağrı merkezinde özellikle kronik ağrıları bulunan fıtık, bel ağrısı ve kanser hastalarına tedavi uygulandığını kaydetti. Acar, ağrı merkezinde bir çok alanda tedavi uygulandığını ve merkezin özellikle kanser hastalarına yönelik olduğunu belirtti.
Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan ağrı polikliniği sorumlu hekimi Erhan Gökçek ise, polikliniğin yaklaşık bir aydır hizmete açıldığını vurgulayarak Diyarbakır´ın böyle bir polikliniğe ihtiyaç duyduğunu söyledi. Ağrının insanoğlunun tarihi ile eşdeğer olduğunu kaydeden Gökçek, "Ağrı, insanoğlunun tarihi ile eşdeğerdir. Hiçbir insan yoktur ki, yaşamının herhangi bir döneminde ağrıdan yakınmasın ve hekime başvurmasın. Ağrının basit bir bulgu olarak değil, bir hastalık olarak ele alınmasıyla birlikte son 30 yıl içerisinde tıpta önemli gelişmeler olmuştur. Ağrının mekanizması, çeşitli bölgelerin ağrılarının nasıl meydana geldiğinin anlaşılması hücrelerimiz ve genlerimiz seviyesinde ağrı mekanizması ile ilgili çok önemli adımlar atılmıştır. Artık, ağrının vücutta nasıl meydana geldiği çeşitli yöntemlerin sayesinde çok daha belirgin bir biçimde ortaya konabilmektedir" dedi.
Polikliniğe başvuran hastaların en sık yakındığı ağrılar arasında bel ve bacak ağrıları, bel fıtığı boyun ile kol ağrıları olduğunu aktaran Gökçek, "Ağrı polikliniğimize başvuran hastaların en sık yakındığı ağrılar şu şekilde sıralanabilir. Cerrahi müdahale gerektirmeyen bel ve bacak ağrıları, bel fıtığı ve diğer nedenlere bağlı ağrılar. Boyun ve kol ağrıları, boyun fıtığı ve diğer nedenlere bağlı ağrılar, omuz-kol ağrıları, baş ağrıları, migren, gerilim tipi baş ağrıları ve diğerleri, yüz ağrıları, nevraljiler, kas iskelet sisteminden kaynaklanan ağrılar, myofasyal ağrılar, nöropatik ağrılar, sinir sisteminin belirli bölgelerdeki harabiyetinden kaynaklanan ağrılar, damarlardan kaynaklanan ağrılar, ameliyat sonrası görülen ve geçmeyen ağrılar, kanser ağrıları ve nedeni belli olmayan ağrılar olarak sıralanabilir" diye konuştu.

"AĞRI KADERİNİZ DEĞİLDİR"
Tıbbın elinde biriken bilgi birikiminin, ağrının yüzde 90 oranında dindirilmesine olanak sağladığını hatırlatan Gökçek, "Buna rağmen bu bilgi birikimi hekimlere yeterince yayılamadığı için, hastalar bu hakkı yeterince kullanmadığı için ağrılı hastalar ancak yüzde 30 oranlarında tedavi edilebilmektedir. Ağrı kliniklerinde ağrı tedavisi için kullanılan başlıca yöntemler ilaç tedavileri ve girişimsel ağrı tedavisi yöntemleridir. Nöral terapi, tetik nokta enjeksiyonu, epidural steroid enjeksiyonu, sinir blokları, eklem içi enjeksiyonlar gibi pek çok girişimsel işlem polikliniğimizde uygulanmaktadır. Bu işlemlerden nöral terapi işlemini kısaca anlatırsak; Diyarbakır Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi´nde hizmete giren ağrı polikliniğimiz hastalarımızın hayat kalitesini arttırmayı amaçlamakta ve bunun için çalışmaktadır. Ağrı tedavi edilebilir bir hastalıktır. Ağrı kaderiniz değildir" şeklinde konuştu.
(SA-YRT-AŞ-Y)

24.10.2014 15:08:07 TSI

Google+ WhatsApp