Diyanet-sen´den ´maden Ocakları Kapatılsın´ Açıklamalarına Tepki

Diyanet-Sen Zonguldak Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç, son günlerde yapılan "TTK Maden Ocakları Kapatılsın" tartışmalarına tepki gösterdi. Diyanet-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç yaptığı açıkla

Diyanet-Sen Zonguldak Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç, son günlerde yapılan "TTK Maden Ocakları Kapatılsın" tartışmalarına tepki gösterdi.
Diyanet-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç yaptığı açıklamada, "Bir lokma ekmek için kellesi koltukta, yerin yüzlerce metre altına giren bu kahramanların yaşam standartlarını nasıl düzeltebiliriz diye çalışma yapmak yerine, bunların ekmek teknelerini nasıl kapatabiliriz derdine düşmek çözüm odaklı siyasetin iflasından başka bir şey değildir. Satmak, kapatmak, yok etmek kolaycılığı bu ülkeye hiçbir şey kazandırmaz. Bunun yerine verimliliği artırmak, yeni tesisler açmak ve istihdam oluşturmak cesaretine sahip olma erdemliliğini göstermeliyiz. Zonguldak ve Zonguldak ekonomisinin can damarı olan TTK´nın kapatılması gibi ucube fikirleri kabul etmemiz asla mümkün değildir. Çünkü TTK bu ülkenin en önemli sanayilerinden biridir. Zonguldak´ı bilmeyen insanların uzaktan ahkam kesmeleri ve "TTK Kapatılsın" gibi söylemlerde bulunmalarını esefle karşıladığımızı belirtmek isteriz" dedi.

"TTK 3 ÇOCUKLU BİR BABANIN ÇALIŞTIRDIĞI BAKKAL DÜKKANI DEĞİLDİR"
Diyanet-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç, "Hiç kimse oturduğu yerden siyaset yapmasın" diye tepki göstererek, "Zonguldak siyasetini Zonguldaklılar yapar. Zonguldak maden ocakları ve özellikle TTK, 3 çocuklu bir babanın çalıştırdığı bakkal dükkanı değil, ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan ve yüz binlerce insana ekmek veren binlerce insanımızın çalıştığı büyük bir kurumdur. Hiç kimse oturduğu yerden Zonguldak siyaseti yapmasın. Zonguldak siyasetini Zonguldaklılar yapar ve tarihi de Karaelmaslı madenciler yazar. Zonguldak milletvekillerinin bu konuda daha aktif rol almasını, kömürümüzün değerlendirilmesi ve işçi alımı konusunda sonuç odaklı çalışmalar yapmalarını beklemekteyiz. Milletvekilimiz Özcan Ulupınar´ın son günlerde yapılan ´TTK derhal kapatılmalı´ şeklindeki talihsiz açıklamalar karşısında yaptığı ´Ocakları asla kapattırmayız´ şeklindeki çıkışını gayet yerinde bulmaktayız. Bizler Zonguldak milletvekillerimizi madenleri kapatılan, gençleri işsiz bırakılan, can damarları koparılan bir şehrin vekilleri olarak değil, iş ve işçi sahalarının geliştiği, TTK gibi ülkenin en büyük emek kurumunun sosyal şartlarının evrensel standartlara getirildiği, halkı mutlu, çocukları umutlu büyük Zonguldak´ın vekilleri olarak görmek istiyoruz. Bu konuda atacakları bütün adımlarda her zaman destek olacağımızı belirtmek isteriz. ´TTK Kapatılmasın´ konusunda STK´lardan destek bekleyen Ulupınar´a en büyük desteği vereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yeter ki Zonguldak kazansın, madencilerimiz ve Zonguldak halkımız kazansın. Zonguldak ve madenciye yapılan haksızlıklara sessiz kalamayız. Çünkü okuduğumuz okullarda ve şu anda namaz kıldığımız ve kıldırdığımız camilerde madencilerin mübarek alın teri vardır. Üstelik bizim cemaatimizin çoğu ya madenci ya da madenci yakınıdır. Bu nedenle özellikle Karaelmas diyarı Zonguldak´ta Diyanet ve Diyanet-Sen madencilerle iç içe, et ve tırnak gibidir. Bilmeyenlere de duyurulur. İşte bu nedenle ´TTK Kapansın´ gibi söylemlere sessiz ve kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Diyanet-Sen olarak TTK Kapatılsın gibi sözlerin bir sürçülisan olmasını temenni ediyor, hiç kimsenin TTK maden ocakları kapatılsın gibi bir gaflete düşmemesini arzu ediyoruz. TTK kapatılamaz, kapattırmayız" şeklinde konuştu.
(AT-SO-Y)

26.10.2014 19:16:16 TSI

Google+ WhatsApp