Diyanet-Sen Kasyeri Kayseri Şube Başkanı İrfan Kaşıkçıoğlu:

Diyanet-Sen Kasyeri Kayseri Şube Başkanı İrfan Kaşıkçıoğlu:

Diyanet-Sen Kayseri Şube Başkanı İrfan Kaşıkçıoğlu Diyanet İşler Başkanlığı’na yapılan tepkilerin ardından, “Sapkın, çarpık yorum ve değerlendirmeler, topluma başkanlığın görüşü olarak takdim edilemez” dedi.
Diyanet-Sen Kayseri Şube Başkanı İrfan Kaşıkçıoğlu, son günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı’na yapılan eleştirilerin ardından basın açıklaması yaptı. Kent meydanında yapılan basın açıklamasında sapkın, çarpık yorum ve değerlendirmelerin topluma başkanlığın görüşü olarak takdim edilemeyeceğini söyleyen Kaşıkçıoğlu, “Diyanet-Sen olarak bugün burada ümmet coğrafyasına hizmet eden, mazlumların, çaresizlerin imdadına yetişen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese hatırlatmaya çalışan diyanetimize yapılan acımasız saldırılara karşı olduğumuzu tek dil ve söylemle dünyaya duyurmak için bir aradayız. Diyanete dair saldırı dilini kullananları iyi niyetten yoksun, ön yargılı insanlar olarak nitelendiriyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı’nı itibarsızlaştırmayı bir yöntem olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez. Sapkın, çarpık yorum ve değerlendirmeler topluma başkanlığın görüşü olarak takdim edilemez. Bazı çevrelerin konuyu defalarca başkanlığın görüşü olarak takdim etmesi hiçbir ahlaki değerle ve duyarlılıkla ilişkilendirilemez. Diyanet, bu ümmet coğrafyası için tek umuttur. Bu umut biterse dünya coğrafyasındaki mazlumlar çaresizliğe itilir. Vicdan yokuşunu, inanç yoksunu bir millet olmaya doğru adım adım kayarız” dedi.
Diyanete yapılan saldırıların kendilerine doğru yolda olduklarını kanıtladığını dile getiren Kaşıkçıoğlu, “Bugün diyanete yapılan bu saldırılar bize doğru yolda olduğumuzu, hedeften sapmadan İslam ve İman hakikatleri yolunda ilerlediğimizi kanıtlamıştır. Unutmayın siz doğru iseniz şer odakları size her zaman saldıracaktır. Türlü kumpaslarla Diyanet İşleri Başkanlığı’na ve onun başkanına yönelik yıpratma ve itibarsızlaştırma kampanyası görüyor, yapılan saldırılar karşısında diyanet alanında etkili ve yetkili sendika Diyanet-Sen olarak ‘Diyanetime dokunma, diyanetine sahip çık’ diyoruz” ifadelerini kullandı.
Açıklamanın ardından slogan atan grup olaysız şekilde dağıldı.

Google+ WhatsApp