Develi'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 103. yıl dönümü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanında ve Ahmed İslmaoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesinde anma töreni yapıldı.

Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği çelenklerinin Atatürk büstüne konulmasının ardından, Garnizon Komutanlığı tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Çelenk sunma etkinliğinin ardından Ahmed İslamoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin okul salonunda hazırladığı anma programına geçildi. Şehitler için Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan programda daha sonra okul öğretmenlerinden Hayrettin Yılmaz günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Çanakkale Destanını anlatan şiirlerin ve türkülerin okunduğu programda ayrıca Çanakkale Savaşı esnasındaki hadiseleri anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu. 15 Temmuz şehitleri ve Develi’li olup da terör olaylarında şehit düşenlerin sinevizyon gösterilerinin de sunulduğu programın sonunda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere İlçe protokolü tarafından hediyeler verildi. İlçe protokolünün günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmalarda söz alan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Çanakkale Geçilmez diyen ecdadımıza yakışır bir gösteri hazırladıkları için öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferinin 103'ncü yıl dönümünde, başta Çanakkale Şehitlerimiz üzere tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

Develideki şehit mezarlarını ziyaret ederek dualar eden İlçe protokolünün şehit ve gazi yakınlarıyla yemekte bir araya gelmesinin ardından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programı sona erdi. 

Google+ WhatsApp