“Dev projeler birer birer hizmete giriyor”

“Dev projeler birer birer hizmete giriyor”

Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde 15 Temmuz Zafer Meydanı'nda gerçekleştirilen, Türkiye genelindeki 40 ilçeye doğalgaz dağıtım töreni öncesi, alanda bulunan vatandaşları, "İklimi sert, insanı mert, Erzincan'ın, Cimin'in güzel insanları." diyerek selamladı.

Eski adıyla Cimin'in tarihi bir gün yaşadığını belirten Yıldırım, "Bugün Cimin de doğalgazla tanışıyor. Sadece Üzümlü değil, buradan Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki 40 ilçe de toplu olarak doğalgazla buluşuyor." diye konuştu.

Açılan doğalgaz tesisleriyle birlikte 200 bin haneye doğalgaz ulaşacağına dikkati çeken Yıldırım, toplamda 800 bin vatandaşın doğalgazla buluşacağını belirtti.

Yıldırım, Erzincan'da, Ankara'dan sonra Türkiye'nin en büyük tavuk kombinasının da açılışını gerçekleştirdiklerine işaret ederek, "Erzincan can şehirdir, canların şehridir. Erzincan Türkiye'nin, Erzincan benim şehrimdir. Ülkenin, Türkiye'nin her köşesine hizmetten, eser kazandırmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız bu yola çıkarken ne dedi? 'Artık hiçbir şey eskisi olmayacak. 'Evelallah hiçbir şey eskisi gibi değil." ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin, 11 yıldır, 81 il ve 79 milyon vatandaşa hizmet götürmek için yılmadan çalıştığını vurgulayan Binali Yıldırım, "Sizleri mutlu etmek için, bahtiyar etmek için gece gündüz durmuyoruz, yola devam ediyoruz. Bir ilimizi diğerinden ayırmadan ilçelerimiz arasında kıyaslama yapmadan hizmet üretiyoruz. Üzümlü de diğer ilçelerimiz gibi bizim için çok değerli. Cimin üzümü Türkiye'nin dilinde. O güzel Ciminlilerin tatlı, güzel üzümleri, insanlarının yüzüne vurmuş. Üzümlü'nün güzel insanları, büyük bir vatanseverlik örneği gösterdiniz, Ahıskalı kardeşlerinizi bağrınıza bastınız. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Biz de hükümet olarak Üzümlü için ne gerekiyorsa yaptık, yapmaya da devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Yıldırım, Üzümlü'ye 2003 yılından önce 2 milyon lira değerinde yatırım yapıldığına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"80 yılda 2 milyon ama AK Parti iktidarında, iş başına geldiğimizde, 14 yılda yapılan yatırım 23 milyon. 10 katından fazla. Helal olsun Üzümlü'ye, helal olsun sizlere. Hatırlayın, Üzümlü'ye 2007 seçimlerinden önce geldiğimde, şu karşı meydanda, okulun bahçesinde, yağan yağmur altında, benim değerli kardeşlerimin, Üzümlülü hemşehrilerimin biri bile meydandan ayrılmadı. Beraber ıslandık o meydanda, beraber yürüdük biz bu yollarda, şimdi söylediğim tüm şarkılarda bana her şey sizi hatırlatıyor, Üzümlü'yü hatırlatıyor, Cimin'i hatırlatıyor, Türkiye'yi hatırlatıyor. 

2003 yılında Üzümlü'de sadece 6 kilometre asfalt vardı. Şimdi 63 kilometre asfalt yolumuz var. Helal olsun. Sadece üç içme suyu tesisi vardı, şimdi 36 içme suyu tesisi var. 14 yılda 6 okul, bin 212 toplu konut yaptık Üzümlü'ye. İşte hizmetse hizmet burada, hizmet Üzümlü'de. Nakış gibi işlediğimiz hizmetlerimizi sadece Üzümlü'ye değil, sadece Erzincan'a değil, Türkiye'nin her köşesine götürüyoruz. Biz her zaman şunu söyledik; köyler kalkınırsa beldeler kalkınır, beldeler kalkınırsa ilçeler kalkınır, ilçeler kalkınırsa iller kalkınır, iller kalkınırsa Türkiye kalkınır."

Başbakan Binali Yıldırım, eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye tüm yatırımların, dev projelerin birer birer hizmete girdiğini belirtti.

 Projeler hayata geçirilirken çevreye uyumlu bir anlayışın ortaya konulduğunu dile getiren Yıldırım, "Bugün Türkiye'de enerji sektörü Avrupa içerisinde en hızlı büyüyen sektördür. Bu sektörü Avrupa Birliğinin 2,5 katı kadar büyümektedir. Türkiye elektrik piyasası bu hızla büyümeye devam ederse evelallah gelecek 10 yıl içinde Türkiye, Avrupa'da üçüncü sıraya yükselecek. Türkiye'ye yakışan budur." dedi.

Türkiye'nin her köşesinde bir yandan bölücü FETÖ örgütüyle, bir yandan bölücü terör örgütüyle amansız mücadelenin devam ettiğini vurgulayan Yıldırım, " Ta ki hiçbir terörist kalmayıncaya kadar, 79 milyonumuz huzur, güvenlik içinde yurdun her köşesinde rahatça yaşayıncaya kadar bu mücadele devam edecek." diye konuştu.

Yıldırım, son 14 yılda gelişmelerin sadece enerjide değil, ulaşımda, sağlıkta, eğitimde her alanda hizmetleri birer birer gerçekleştirdiklerini ve gerçekleştirmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Üzümlü'nün bugün doğalgazla tanıştığını dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Nasıl ki 14 yıl önce hayal dahi edilemeyen her şeyi bugün günlük hayatımızın bir parçası haline getirdiysek, önümüze koyduğumuz bütün hedefleri gerçekleştirdiysek bundan sonra da 2023'e, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına giderken hedeflerimizi bir bir hayata geçireceğiz. Bugüne kadar ne söz verdiysek sözümüzü tuttuk, bundan sonra da sözlerimizi birer birer gerçekleştireceğiz. 300 milyon yatırım bedeliyle 40 ilçemizi doğalgazla tanıştırıyoruz. 800 bin vatandaşımıza hizmet götürüyoruz. Üzümlü'de aynı zamanda imalatı tamamlanan, doğalgaz arzı sağlanan 2 bin 900 konutun da doğalgazı bağlanıyor."

Başkalarının hayal edemediğini AK Parti iktidarının gerçeğe dönüştürdüğünü aktaran Yıldırım, doğalgazın tüm ilçelere hayırlı olmasını diledi.

Törendeki konuşmasının ardından, bakan ve milletvekillerini platforma davet eden Başbakan Yıldırım, butona basarak Türkiye genelindeki 40 ilçenin doğalgaz dağıtımını başlattı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve ekibine teşekkürlerini ileten Başbakan Yıldırım'ın, butona basmasıyla meydanda kurulan stanttaki doğalgaz yandı. 

Törene, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Grup başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Mehmet Muş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile milletvekilleri ve diğer yetkililer katıldı.

Google+ WhatsApp