Derbide Taşkınlık Yapan Yandı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, hafta sonu oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ile ilgili bütün spor camiasına çağrıda bulunarak, "Kanunların bize vermiş olduğu yetkileri sonuna kadar

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, hafta sonu oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ile ilgili bütün spor camiasına çağrıda bulunarak, "Kanunların bize vermiş olduğu yetkileri sonuna kadar kullanmaya kararlıyız. Sporu terörize edenlerin o statlarda işi yoktur" dedi.
Bursa´ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, hafta sonu oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ile ilgili konuştu. Türk spor camiasına çağrıda bulunan Bakan Kılıç, "Her şeyden önce şunu söylemek istiyorum. Ümit ediyorum ki, sadece ve sadece sportif bir müsabaka ve mücadele olacak. Sporun dışında, centilmenliğin dışında, Fair-play´in dışında sahada herhangi bir şeyin yaşanmamasını ümit ediyorum. Teknik kadroların, futbolcuların, yöneticilerin bu maç öncesi birbirlerine karşı olan dostluğu hatırlamalarını ve birbirlerinin aslında tamamlayıcı unsurları olduğunu, hepsinin Türk spor camiasının bir parçası olduklarını bilmelerini, hatırlamalarını rica ediyorum onlardan. Çünkü birlikteliğimiz ve beraberliğimiz olduğu zaman biz başarı elde ediyoruz. Oynanacak olan müsabakayı takip edecek olan, stadın içinde takımını destekleyecek olan seyircilerden de beklentimiz, ricamız ve tüm ülke olarak ihtiyacımız olan tribünlerde takımlar sonuna kadar desteklenecek, centilmence desteklenmeleri, herhangi bir şekilde olumsuz bir şeye müsaade edilmemesi konusunda ben bütün taraftarlarımıza, spor, futbol camiamıza çağrıda bulunuyorum" diye konuştu.

´SPOR ALANLARIMIZDA NE ŞİDDETE NE DE KÜFRE YER YOKTUR"
Bakan Kılıç, statta taşkınlık yapan, sahaya yabancı madde atan seyircilerin olmamasını ümit ettiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: ´Ama olursa kanunların bize vermiş olduğu yetkileri bir sonuna kadar kullanmaya kararlıyız. Çünkü şunu iyi bilelim. Statlarımızı, sporumuzu terörize edenlerin o statlarda işi yoktur. Ben bunu daha önce de dile getirdim. Sahaya, sahadaki herhangi bir kişiyi bundan da kastım sporcu, basın mensubu, top toplayıcı, emniyet mensubu, özel güvenlik mensubu, orada bulunan spor yöneticisi konumundaki kişilerin zarar görmesine yol açacak hareketlerde bulunan yabancı maddeyi atanların statlarımızda ve sporumuzda yeri yoktur. Bizim bunu artık aması, yada şöyleydi, şundan dolayıydı, bunları bırakmamız lazım. Tek şey, statlarımızda spor müsabakalarında, spor alanlarımızda ne şiddete ne de herhangi bir şekilde olumsuz sözlere, küfre yer yoktur. Bunun en başka sıkıntısını çekenler de sahada top koşturan futbolcular ve bir unsur daha hakemler. Onlar da yoğun bir olumsuz tezahürat etkisi altına girebiliyordu. Ama aynı zamanda oraya gelmiş olan bütün herkes. Dolayısıyla bizim bunu artık hiçbir şekilde prim vermeden rahatlıkla dile getirmemiz lazım."

"ÖNEMLİ OLAN CENTİLMENLİĞİN KAZANMASI"
Önemli olanın centilmenliğin kazanması olduğunu hatırlatan Bakan Kılıç, "Çünkü diyoruz ki, `Başarı elde edeceğiz. Uluslararası anlamda mücadele elde edeceğiz´. İşte, mücadele edebilmek için bütün bu unsurların bir araya gelmesi gerekiyor. Bu unsurların hepsi bir araya geldiği zaman başarılı olacağız. Dolayısıyla ben ümit ediyorum ki derbiye yakışır ki biliyorsunuz Galatasaray ve Fenerbahçe derbileri dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilir. Onun için yoğun bir uluslararası takip de söz konusu.Ülkemizin temsili açısından da vatandaşlarımızın, seyircilerimizin futbolcu kardeşlerimizin çok dikkatli olacaklarına inanıyorum ve ümit ediyorum. Sahada kim daha çok mücadele eder kim daha çok isterse ve daha iyi oynarsa onun da kazanmasını ümit ediyorum. Üç ihtimalli bir sonuç mevzu bahis. Ya iki tarafın galibiyeti ya da beraberlik olabilir. Ama önemli olan sahada sporun, centilmenliğin, futbol sevgisinin kazanmasıdır" şeklinde konuştu.
(AÇ-OSM-TK-S)

17.10.2014 13:10:18 TSI

Google+ WhatsApp