Demiryolu Gelmeden Vagonları Geldi

Samsun´dan Rusya´nın Kavkaz Limanı´na vagon götüren Ro-Ro Gemisi, hava muhalefeti nediniyle Trabzon Limanı´na sığındı. Samsun´dan 13 Ekim Pazartesi günü vagon yüklü olarak Rusya´nın Kavkaz Limanı´na

Samsun´dan Rusya´nın Kavkaz Limanı´na vagon götüren Ro-Ro Gemisi, hava muhalefeti nediniyle Trabzon Limanı´na sığındı.
Samsun´dan 13 Ekim Pazartesi günü vagon yüklü olarak Rusya´nın Kavkaz Limanı´na gitmek üzere ayrılan gemi, tahliye limanı Rusya´nın Kavkaz Limanıyken rotasını armatörün talimatı doğrultusunda Gürcistan´ın Poti Limanı´na çevirdi. Poti Lamaını´nın fırtına nedeniyle gemilere kapanması üzerine Rus bayraklı M/V BFI-1 isimli gemi, yolda da fırtınaya yakalanmamak için Trabzon Limanı´na sığınmak zorunda kaldı. Gemi, hava muhalefetinin normale dönmesinin ardından tekrar yoluna devam edecek.
Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Limanı Operasyon Müdür Yardımcısı Engin Harbutoğlu, Trabzon Limanı´na ilk kez vagon yüklü bir geminin geldiğini söyledi. Harbutoğlu "Gemi, Samsun Limanı´ndan hafta başında çıkmış, meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda hava muhalefeti nedeniyle Trabzon Limanı´na sığınmak istedi. Geminin yükünü görünce şaşkınlık yaşadık. Trabzon´da demir yolunu görmeden vagonları görmüş olduk. İlk kez vagon yüklü bir gemi limanımıza geldi. Biz de en kısa sürede Trabzon´a demiryolunun gelmesini istiyoruz" dedi.
(BK-ÖS-Y)

17.10.2014 11:04:37 TSI

Google+ WhatsApp