Deik Türkiye Portekiz Konseyi İşbirliği Yatırım Semineri Yapıldı

Deik Türkiye Portekiz Konseyi İşbirliği Yatırım Semineri Yapıldı

Deik Türkiye Portekiz Konseyi İşbirliği Yatırım Semineri Yapıldı

DEİK Türkiye-Portekiz İş Konseyi ve Kayseri Ticaret Odası (KTO) işbirliğinde Kayseri Ticaret Odası’nda Portekiz Yatırım Semineri düzenlendi.
Seminere katılan Ankara Portekiz Büyükelçisi Jorge Cabral ve Türkiye-Portekiz İş Konseyi Başkanı Berna İlter KTO Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı tarafından karşılandı. Seminerin açılış konuşmasını yapan KTO Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, Türkiye’nin Portekiz ile dış ticaret bakımından iyi ilişkiler kurduğunu belirterek, “Üreticilerimiz, Portekiz ile dış ticaret bakımından iyi ilişkiler içinde bulunmaktadır. Küresel çapta yaşanan ekonomik kriz dönemlerinde, ülkemizde krize dayalı olarak ihracat daralırken Türkiye- Portekiz ve Portekizce konuşan ülkeler arasında ticaret hacmi hızla gelişmektedir. Turizm operatörlüğü ve gıda sektöründe çok sayıda Türk firmasının faaliyet gösterdiği Portekiz’de, yenilenebilir enerji, ilaç sanayi, bilgi teknolojileri, turizm, inşaat, gemi inşa sanayi, elektronik aksam üretimi, elektrikli araba üretimi, otomotiv yan sanayi sektörlerinde daha fazla işbirliği yapılabilir. DEİK Türkiye-Portekiz İş Konseyi işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz Portekiz Yatırım Semineri buluşmasının ülkelerimiz arasındaki ticaretin gelişmesine önemli katkılar sunacağını düşünüyorum. Böyle önemli bir toplantıyı düzenlediği için Türkiye Portekiz İş Konseyi Başkanı Sayın Berna İlter Hanıma teşekkür ederiz. AB üyesi olan Portekiz’in, son günlerde ilerleme kaydedilen, Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakerelerinde daha fazla destek vermesini beklediğimizi de belirtmek istiyorum” dedi.
Seminerde konuşan Ankara Portekiz Büyükelçisi Jorge Cabral, ziyaretin hedefinin iki ülke arasındaki ticarette işbirliğinin gelişmesi olduğunu söyleyerek, “Buraya geldiğimiz için çok memnun olduk. Turizm için bu ziyaret çok iyiydi. Çünkü Portekiz ve Türkiye arasında turizm daha da geliştirilebilir. Bu ziyaretin hedefi ticarette işbirliğini geliştirmesidir. Politika işbirliği çok iyiydi, ticaret işbirliği potansiyel olarak azdı. Bu yüzden bunu geliştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Seminerde Portekiz Ticaret Müşaviri Celeste Mota, Türk firmaları için Portekiz’de yatırım fırsatları hakkında bilgi aktarıldı. Türkiye Portekiz İş Konseyi Başkanı Sayın Berna İlter de seminerde konukları bilgilendirdi.

Google+ WhatsApp