DEFANS FACİASI

DEFANS FACİASI


EN son söyleyeceğimizi ilk baştan söyleyelim.

GİDİŞAT KÖTÜ..!

Evet, Kayserispor’un gidişatı hiç ama hiç iyi değil…

Son 4 maçında galibiyet alamayan ve son 3 maçını kaybeden Kayserispor, son olarak cumartesi günü Konya’dan da boynu bükük şekilde ayrıldı.

Galatasaray maçına kadar farklı umutlar besleyen taraftar, şimdi tam tersi konumda. Acaba yine, “geçtiğimiz 2 sezonun senaryosu mu yaşanacak ?” düşüncesi içerisinde…

Bu kötü gidişat nasıl düzelir?

Pek çok konu var elbette.

Hoca, teknik, taktik birçok şey sayabiliriz ama bana göre en önceliklisi son haftalardaki Kayserispor defansının facia ötesi performansı.

Alanyaspor ve Konyaspor maçlarında Kayserispor defansının performansı resmen ‘evlere şenlikti’! Yenilen inanılmaz basit goller, kademe ve markaj hataları, kendi kalene harika(!) atılan goller, takımın direncini de düşürdü.

Lung’un 2 maçta yediğinden fazla kurtarış yapması, defansta ciddi problemlerin olduğunu gösteriyor.

Kayserispor geçtiğimiz 2 sezonda küme düşmeye oynasa da defansı bu kadar ‘evlere şenlik’ değildi. Gol atamayan bir takım olsa da kolay kolay gol yemezdi. Ancak bu sezon defans dörtlüsüne bir çeki düzen verilmesi şart.

Majid Hosseini Galatasaray karşısında hayatının maçını oynadı. Sonraki haftalarda ise takımın ipini çeken isimlerin başında geldi.

Ha keza Kolovetsios…Bir hafta siyah iken diğer hafta beyaz. Defansta güven veren bir oyunu var demek zor.

Uğur’un oynamadığı maçlardaki eksikliği fazlasıyla hissediliyor. Hastalığını atlatan Uğur Demirok’un acilen sahalarda dönüp,tecrübesiyle defansa el atması gerekiyor ki önümüzdeki hafta yüksek ihtimalle sahadaki yerini alacaktır.

Defans problemi çözüldüğünde en önemli problemlerden biri çözülmüş olacak. Kayserispor bu sezon gol atma yönünden sıkıntı yaşamıyor. Hücumsal anlamda güçlü olan Kayserispor, 10 haftada 13 gollük bir performans sergiledi. Bu iyi bir istatistik. Geçen sezon 10. haftada bu sayı 6 idi.

Defanstaki sorun çözülmesi durumunda Kayserispor’un yeniden yükselişe geçen bir takım olacağını düşünüyorum.

HİKMET KARAMAN...

Taraftarın Hikmet Karaman’a karşı tavrı isesezon başından beri belliydi aslında. Alınan her kötü sonuçta istifa çağırısında bulunmalarını normal karşılıyorum. Takım iyiyken kimse konuşmaz. Ancak birkaç hafta kötü gidince, hele de takımın başında istenmeyen biri varsa istifa çağrısı kaçınılmaz olur.

Burada savunduğum bir taraf yok. Son haftalardaki gözlemlerimi aktarmaya çalışıyorum. Benim gözlemim bu yönde. İlerleyen haftalar ne gösterir bilemeyiz. Kayserispor’un başarısı hepimizin dileğidir.

Google+ WhatsApp