Davutoğlu PKK çadırına izin veren Belçika'ya sert tepki

Başbakan Ahmet Davutoğlu Brüksel’de yaptığı konuşmada Ankara saldırısından sonra PKK çadırının kurulmasına izin veren Belçika’ya sert tepki gösterdi.

Brüksel’de AB-Türkiye zirvesi sonrasında açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu “Yalnız bir konuda kırgın olduğumu belirtmem gerekiyor. Bu binanın dışında terörizmi destekleyen bayraklar sallanıyor. Terör örgütleri arasında ayrım yapmamalıyız. DAEŞ, PKK aynıdır. Kurbanları aynıdır’ diyerek Belçika hükümetine sert tepki gösterdi. 

KENDİNİZİ BİZİM YERİMİZE KOYUN!

Bir muhabirin sorduğu soruya sert şekilde tepki veren Başbakan Davutoğlu “Kendinizi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ya da benim yerime koyun. Biz başkalarının acılarına saygı duyuyoruz ve acılarımıza saygı duyulmasını bekliyoruz”ifadelerini kullandı. 

Davutoğlu “Ankara saldırısından sonra beni arayan herkese teşekkürümü ilettim. Bu bir dayanışmadır. İşte bu işin bir yüzü ancak diğer yüzü de şu: Gençleri, kadınları çocuklarında aralarında bulunduğu 35 sivili Ankara'da katletmiş olan bir terör örgütü. Hem de otobüs duraklarında. Bunu bir Brüksel'de düşünün. Araçla otobüs durağına geliyor ve insanlarınızı öldürüyor. Bu terör örgütü aynı bayrağıyla bugün Brüksel'in sokaklarında gösteri yapabildi. Siz nasıl hissederdiniz. Kendinizi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ya da benim yerime koyun. Herkesin bizi dinlemesi ve saygı duyması gerekiyor. Biz başkalarının acılarına saygı duyuyoruz ve acılarımıza saygı duyulmasını bekliyoruz.” dedi

Google+ WhatsApp