Danışma Merkezi Engellileri Toplumla Kaynaştırıyor Ankara

Engelli bireylerin toplum ile uyumunu sağlamak ve bağımsız olarak yaşamlarını sürdürmelerine destek olmak amacıyla kurulan Keçiören Belediyesi Engelli Danışma Merkezi, engelli vatandaşların ihtiyaç du

Engelli bireylerin toplum ile uyumunu sağlamak ve bağımsız olarak yaşamlarını sürdürmelerine destek olmak amacıyla kurulan Keçiören Belediyesi Engelli Danışma Merkezi, engelli vatandaşların ihtiyaç duyduğu her alanda yanlarında olduğunu gösteriyor.
Keçiören Belediyesi, toplumun bir parçası olarak gördüğü engellilerin diğer vatandaşlar ile birlikte hayatı paylaşabilmesinin sorumluluğuyla hareket ederek, onlara kaliteli hizmet sunabilme yönündeki çalışmalarını sürdürüyor. "Herkes için ulaşılabilirlik" sloganıyla yola çıkan Keçiören Belediyesi öncelikle, Ankara Üniversitesi, TÜBİTAK ve ÖZEV´in işbirliği ile ilçedeki 334 parkı yeniden düzenleyip gerek bedensel gerekse görme engeli vatandaşlar için ulaşılabilir hale getirdi. Kurduğu Engelli Danışma Merkezi ile engelli vatandaşların yardımına koşan Keçiören Belediyesi, merkez bünyesinde verdiği hizmetler ile engelli vatandaşların gözdesi oldu. Engelli hakları konusunda bilgilendirme, bilinçlendirme, yönlendirme, rehberlik ve danışmanlık hizmeti veren merkez, bugüne kadar uzman psikologları aracılığıyla bin 191 engelli ve aile yakınına psiko-sosyal destek hizmeti verdi.

ENGELLİLERE NAKİL VE MALZEME DESTEĞİ
Engelli nakil araçlarını da üyelerinin kullanımına sunan Danışma Merkezi, engellilerin gün içinde hastane, banka gibi yerlere götürülüp tekrar evine bırakılmalarını sağlıyor. Sosyal güvencesi olmayan engelli vatandaşlara yardım elini uzatan merkez, sosyal hizmet uzmanlarının yaptıkları incelemelerin ardından tekerlekli sandalye, bez, beyaz baston gibi özel ihtiyaçları da karşılıyor. Başvuruda bulunan engelli vatandaşların Keçiören Belediyesi´ne bağlı Aile Eğitim Merkezi´nde görevli avukatlardan hukuk hizmeti almalarına da aracılık eden Danışma Merkezi, konut iyileştirme birimi sayesinde engelli vatandaşların evlerinin bakım ve onarımını da gerçekleştiriyor, ayrıca evlerinde rahat hareket edebilmeleri için gerekli düzenlemeleri hayata geçiriyor. Kendi kişisel bakımını yapamayan engellileri de düşünen Danışma Merkezi, bu vatandaşların Güçsüzler Yurdu´na getirilerek kişisel bakıma alınmalarına imkan tanıyor.

OKULLARDAKİ ENGELLER KALDIRILDI
Okullardaki fiziki koşulların iyileştirilmesi amacıyla "Aramızdaki Fark Engel Olmasın Projesi"ni uygulamaya koyan merkez, proje kapsamında okul girişlerine rampa yaptırılmasını, okullardaki bütün ekipmanlar ile klozetlerin engelli öğrencilerin kullanımına uygun hale getirilmesini sağladı. 18 okulda özel alt eğitim sınıfı açılırken, Engelli Mesleki Eğitim ve Otistik Çocuklar Merkezi´nin alt yapısının tamamlanması aşamasında gerekli destek verilerek merkezin hizmete açılmasına katkıda bulunuldu. Merkez bu hizmetlerin yanı sıra Keçiören Belediyesi´ne ait bütün spor ve sosyal tesislerinde engelli vatandaşlara yönelik yüzde 50 indirim uygulamasını da sürdürüyor.
(BC-YHY-Y)

28.10.2014 11:55:05 TSI

Google+ WhatsApp