Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Kemal Zeybek

CHP MİLLETVEKİLLERİ ÇARŞAMBA’YA GELİYOR Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Genel Başkan yardımcımız ve yirmiye yakın Milletvekili arkadaşımızla; Çarşamba günü Saat 13 te Samsun Çarşamba Şeker Fabrikası önünde Çalışanlar, üreticiler ve Halkımızla buluşup Basın açıklaması yapacağız.

CHP MİLLETVEKİLLERİ ÇARŞAMBA’YA GELİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Kemal Zeybek;  Genel Başkan yardımcımız ve yirmiye yakın Milletvekili arkadaşımızla; Çarşamba günü Saat 13 te Samsun Çarşamba Şeker Fabrikası önünde Çalışanlar, üreticiler ve Halkımızla buluşup Basın açıklaması yapacağız.

ZEHİRLİ ŞEKER TÜKETİMİNE HAYIR

Samsun Milletvekili Kemal Zeybek;    Şeker Fabrikaları, Cumhuriyetin önemli projelerinden birisidir, satılmasına ve yağmalanmasına hep birlikte dur diyeceğiz. Şeker Fabrikalarının satılma gerekçelerini toplumun bütün bireylerine iyi anlatmamız gerekiyor. Şeker fabrikaları kapatılınca Halkımız Şeker tüketmeyecek mi? Burada asıl amaç” Nişasta bazlı şeker” in tüketimini yaygın hale getirmektir. Bilim insanları “Nişasta bazlı şeker” i tanımlarken; “Sentetik zehir” olarak tanımlamaktadırlar. Halkımızın sağlıklı ürün tüketmesini sağlamak için Şeker pancarından şeker üretimine devam etmeliyiz. Halkımızın sağlığı söz konusu olunca orada” kar ve zarar” hesabı yapılamaz.

ŞEKER FABRİKALARI KURULU OLDUĞU ALANLA SINIRLI DEĞİLDİR!

Samsun Milletvekili Kemal Zeybek;    Şeker pancarı stratejik bir üründür, şekerin dışında yan ürünleri silah sanayisinde, ilaç sektöründe ve bunların dışında hayvan yemi olarak kullanılan önemli bir bitkidir. En önemlisi şeker pancarından elde edilen şeker sağlıklı üründür. Tüm bu olumlu özellikleri dikkate alındığında şeker fabrikalarının özelleşmesi durumunda stratejik ürün olan “Şeker pancar” yok olacaktır.

Şeker Fabrikalarının Kurulu olduğu alanlar bazı yerlerde şehir içerisinde kalmıştır. Şehir içerisinde imar alanları içerisinde kalan fabrika arazileri bazılarının “Rant” iştahını kabartmış olabilir!

Şeker fabrikalarında işlenen şeker pancarı; çiftçimiz, besicimiz açısından da önem arz etmektedir. Şeker fabrikalarında binlerce teknik eleman ve işçi çalışmaktadır, şeker pancarı üretici ve besicinin de istihdam alanıdır. Şeker fabrikalarını özelleştirilmesine karşıyız!...

Google+ WhatsApp