Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni önlemleri tek tek açıkladı: Bayramda 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni önlemleri tek tek açıkladı: Bayramda 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, koronavirüs tedbirleri kapsamında bayramda sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını belirterek, "23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. 15 ilimiz için geçerli olan şehirlerarası seyahat kısıtlaması, 15 gün süreyle uzatılmıştır" dedi. Erdoğan, "MEB'e bağlı okullarda eğitim ve öğretim yılını bitirmeye karar verdik. Yeni eğitim yılı Eylül ayında başlayacak. Kreşler ve gündüz bakım evleri 15 Haziran'da faaliyete geçecek." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

-Milletvekili pazarı kurmaktan terör örgütleriyle ittifaka, her türlü kepazeliği sergileyip üzerini demokrasi kılıfıyla örtmeye çalışanlar için yolun sonu görünmüştür.

-Türkiye, ilerleyen günlerde salgını yenmekle kalmayacak, hastalıklı siyasetin temsilcilerinden de kurtulacak.

-Salgın döneminde 65 yaş üstü vatandaşlarımız başta olmak üzere milletimize destek olmak için gece gündüz çalışan VEFA sosyal destek grubuna teşekkür ediyorum.

-Salgının seyrinde olumsuz yönde bir gelişme olursa bazı tedbirleri çok daha sert şekilde uygulamak zorunda kalabiliriz.

-Başakşehir'deki şehir hastanesinin tamamını perşembe günü Japonya Başbakanı Sayın Abe ile birlikte hizmete açıyoruz.

-23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulayacağız.

-29 Mayıs Cuma günü Cuma namazıyla birlikte şartlara uygun camilerden başlayarak camileri ibadete açıyoruz. 

-MEB'e bağlı okullarda eğitimve öğretim yılını bitirmeye karar verdik. Yeni eğitim yılı Eylül ayında başlayacak. Kreşler ve gündüz bakım evleri 15 Haziran'da faaliyete geçecek.

-Seyahat kısıtlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır.

Google+ WhatsApp