Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kürt ayrıdır terörist ayrıdır

Meclis Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kürt sorunuyla terör sorunu farklıdır siz bunu ayırt edemediniz. Kürt ayrıdır terörist ayrıdır. ' dedi.

Yeni yasama yılı açılış konuşmasını yapan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Meclis Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, "Kürt sorunuyla terör sorunu farklıdır siz bunu ayırt edemediniz. Kürt ayrıdır terörist ayrıdır." dedi. 

MİLLETE HESAP VERECEKLER

Ülkeye en büyük kötülüğün, sorunların çözümünü siyasetin dışında aramak olduğunu söyleyen Erdoğan, "Milli irade tek ve yegane çıkış yoludur. 1 Kasım'da da milli irade tecelli edecektir. Paralel yapıya, terör örgütüne sırtını yaslayanlar hukuka ve milletimize hesap vereceklerdir."Terörün sandıkları tehdit etmesini engellemek için siyasi partilerin kolaylaştırıcı olacaklarını umuyorum. Türkiye'nin istikbali söz konusu olduğu yerde tek vücut olamazsak görevimizi yerine getirmemiş oluruz." dedi. 

OK YAYDAN ÇIKTI

Türkiye ekonomisinin okun yaydan fırlaması gibi geri dönülmez bir büyüme sürecinde olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye her anlamda emin ellerdedir. Türkiye, okun yaydan fırlaması gibi geri dönülmez bir büyüme sürecindedir. Milli gelirimiz 800 milyon dolara çıkmıştır.  Türkiye yolları köprüleri havalimanları yüksek hızlı trenleri ile dünyanın parlayan yıldızı oldu. Hedefimiz hızlı tren yolunu 13 bin kilometreye çıkarmaktır. Havayolunu halkın yolu haline getirdik. 26 olan havalimanı sayısı 55'e ulaştı. Aylardır süren belirsizlik ortamına rağmen ekonomimiz üstesinden gelinmeyecek bir hale girmedi. Küresel krizin etkilerini en az hisseden ülkelerdeniz. Ekonomi bürokrasisi kararlı hareket etmelidir. Türkiye ekonomisi küresel ekonominin şartlarına uyarak adil kapsayıcı ilkeleriyle yoluna devam edecektir. Türkiye ekonomide de 2023 hedeflerine ulaşıp dünyanın parlayan yıldızı olacaktır." diye konuştu. 

BU MİSAFİRPERVERLİĞİ DÜNYADA KİMSE GÖSTERMEDİ

Mültecilere Türkiye'nin gösterdiği misafirperverliği dünyada kimsenin göstermediğini belirten Erdoğan, "Geçtiğimiz 1 yıllık süreçte çok acı olaylara da şahit olduk. Suriye ve Irak'taki kardeşlerimize gönlümüzü ve kapılarımızı açık tuttuk, tutmaya devam edeceğiz. Bu topraklara bakışımız asla batı ülkeleri gibi değildir. Onlara gösterdiğimiz misafirperverliği dünyada kimse göstermemiştir.  Sınırlar dışında bunları yaparken ülkemiz içinde toprak dışlamak bölücülüktür. Günü kurtarmanın değil ortak bir geleceği inşa etme hayali içindeyiz." dedi. 

Türkiye'nin barış ve huzur için çalıştığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kökene mezhebe bakmadan tüm mazlumlara sahip çıkıyoruz. Türkiye uluslararası topluma insanlık dersi vermiştir. Vatandaşlarımıza insani duruş için sükranlarımı sunuyorum. Artık Avrupa devleri de yüzleşmeye başladı. Sınırlara duvar ve tel örgülerle sorunlar çözülemez. Türkiye elinden gelen çabayı sürdürecektir. Gelecek sene dünya insani zirvesine ev sahipliği yağacağız." şeklinde konuştu.

RÜTBELERİN EN BÜYÜĞÜ

Hiçbir siyasi çıkar peşinde olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "95 yıl önce bu Meclis, Türkiye'nin tüm renklerini kucaklayarak kurulmuştur. 95 yıllık süreçte farklı etnik kökenlere baskı yapılmış olması inkar edilemez. Zaman zaman bu haksızlıklar zülme dönmüştür. Hiçbir siyasi çıkarın peşinde değilim. Milletim beni dünyada rütbelerin en büyüğüne layık gördü." dedi. 

KÜRT AYRIDIR TERÖRİST AYRIDIR

Kürt sorunuyla terör sorunu farklıolduğunu ifade eden Erdoğan şöyle konuştu:  "Kürt ayrıdır terörist ayrıdır. Kürt kardeşimin inancı, değerleri, ahlakı böyle bir örgütle yürümeye uygun değildir. Mücadelemiz terörledir, teröristledir. Terörden en büyük zararı gören Kürtlerdir. Elif Şimşek'i, Yasin Börü'yü katledenlerin, Kürt kardeşlerimle hiçbir ortak noktası olamaz. Bugün teröre karşı amansız bir mücadele veriyoruz. Kimi siyasiler terör örgütünü desteklese de Türkiye, istiklal ve istikbal mücadelesinden taviz vermeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin askerine polisine zarar vermek teröriste sahip çıkmaktır. Tuttuğunuz maşalar gün gelecek sizin elinizi de yakacaktır. DAEŞ PKK adı ne olursa olsun sırf Türkiye'ye zarar verecek diye onu destekleyenler bilsin ki gün gelecek onlar zarar görecek. "

 KAN AKITMAK İÇİN SABIRSIZLANDILAR 

"Çözüm süreciyle terörü ortadan kaldırmayı hedefledik. Tek bir askerimizin polisimizin canı yanmasın, eşler dul çocuklar yetim kalmasın diye mücadele ettik. 6-7-8 Ekim olayları terörün yeni yüzü olarak ilk tecrübemiz oldu. Biz akan kanı durdurmak isterken birilerinin kan akıtmak için sabırsızlandığına şahit olduk. 

Biz bu toprakları kendimize vatan yapmak için bin yıldır mücadele ediyoruz. Ben Cumhurbaşkanı olarak gitmediğim il yok. Verdiğimiz mücadeleyi devam ettireceğiz. Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin onlar diridir siz bilemezsiniz. Amacımız bu mücadeleyi başarıya ulaştırarak şehitlerimizin kanının boşa gitmemesini sağlamaktır.  Biz tek millet tek vatan diyoruz. "

Google+ WhatsApp