Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Partimize yönelik kapatma davasından gece yarısı bildirilerine kadar pek çok haksız, hukuksuz, çirkin tezgâha maruz kaldık. Şimdi de çıkmış bir ahlaksız, bir edepsiz Menderes’in akıbeti gibi olacağını söylüyor. Be ahlaksız be edepsiz, biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek bu yola çıktık. Biz ölümden korkmadık."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Kılıçdaroğlu, 'emekliler nasıl darbe yapsın' diyor. Onlar sizin akıl hocanız, darbeyi de sizin yapmanızı bekliyorlar.

- Dışişleri Bakanımıza, Yunan Dışişleri Bakanıyla yapmış olduğu görüşmede verdiği cevaplar nedeniyle de teşekkür ediyorum.

-Esasen, ortada gerçekten 128 milyar doların akıbetini anlama arayışı olmadığı için, söylenen sözlerde doğru olan hiçbir şey de yoktur. Ne rakam doğru, ne rakama yüklenen anlam doğru, ne bu rakam üzerinden yürütülen kampanya doğru. Baştan sona yalan, yanlış.

- Son iki yılda, Merkez Bankası kaynaklarından 30 milyar dolar cari açığın finansmanı için kullanılmıştır. Yabancı sermaye çıkışı için kullanılan rakam 31 milyar doları bulmuştur. Reel sektörün döviz cinsinden borcunu azaltmak için talep ettiği kaynak da 50 milyar dolara ulaşmıştır. Vatandaşlarımız da 54 milyar dolar karşılığı döviz ve altın alarak, tasarruf tercihlerinde değişikliğe gitmiştir. Gördüğünüz gibi, sadece 4 kalemde 165 milyar dolarlık bir rakam ortaya çıktı. CHP Genel Başkanı dün çıkmış, ‘Bu 128 milyar dolarla şunlar yapılırdı, şunlara şu kadar para dağıtılırdı’ diye kürsüden atıp tutuyor."

Google+ WhatsApp