Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara’da yeni emniyet binasının açılışında konuşma yapıyor.

İşte Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarından satırbaşları:

15 Temmuz gecesi vatandaşımızla sırt sırta vererek tarih yazdık.

Kimi saman 3-5 gözü pek polisimiz FETÖ'cü hainler tarafından işgal edilen yerleri ele geçirerek darbecilere kök söktürdüler. Darbecilere karşı aslanlar gibi mücadele eden Turgut Aslan kardeşimiz bu mücadelede önde gelen isimlerden birisi oldu. Polis teşkilatımız 15 Temmuz'da adeta tarih yazdı. FETÖ'cülerin her türlü saldırılarına karşı dik duran vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

FETÖ'cüler acımasızca şehit ettikleri sivilleri yerde sürükleyecek bir de utanmadan, fotolarını çekecek kadar insanlıktan çıkmışlardı.

 

Sakalımızı kestiler ama kesilen sakal çok daha gür bitti. Biz ise onların kollarını kestik. Kolay kolay bir daha ayağa kalkamayacaklar.

1,5 yıllık yoğun çalışmanın sonunda 32 bin metrekare kullanım alanı olan Ankara Emniyeti'nin yeni binasını tamamladık. Akıllı ve modern bir bina olsun dedik.

Ankara Emniyet Müdürlüğü insanımıza hizmet etmeye devam edecektir. Hiç kimse bu millete diz çöktüremeyecektir. Hiçbir güç bir daha asla 15 Temmuz benzeri işgal girişimlerine teşebbüs edemeyecektir.

15 Temmuz gecesi 63'ü polis 5'i asker 183'ü sivil olmak üzere 251 vatandaşımızı şehit verdik. 2193 insanımız da gazilik payesiyle şereflendi.

Ülkemizi ekonomide, güvenlikte, savunma sanayiinde çok daha ileriye taşıyacak adımları atıyoruz. S-400'lerimizi almaya başladık. "Alamazsınız" dediler bugün 8. uçak da geldi. Nisan 2020'de son noktayı koyuyoruz. Hedefimiz Rusya ile ortak üretime geçmek.

Milletimize 15 Temmuz benzeri ihanetler yaşatmamak için gereken her türlü tedbiri alıyoruz.

FETÖ ile mücadele noktasında önemli adımlar attık. Polis akademisi gibi kurumları aslına uygun şekilde yeniden yapılandırdık. 30 bin FETÖ'cü teşkilattan ihraç edilirkenb bin 801 kişi de görevden uzaklaştırıldı.

19 bin 538 mahalle bekçisi vazife başı yaptı. Emniyet personel sayısı bakımından daha güçlü bir konuma geldi.

Google+ WhatsApp