Çolakbayrakdar

Çolakbayrakdar "Girişimcilikle Kalkınmayı Ve Ekonomiyi Büyüteceğiz"

Her gün yeni, farklı ve ilk nitelikteki hizmetlerle şehrine önemli katma değer kazandırarak kamuoyunun dikkatini çeken Kocasinan Belediyesi belediye fonksiyonlarının ötesinde gayretlerle bireysel girişmcilik ruhunu yaygınlaştırarak kalkınma hızını ve ekonomik gelişmeyi büyütmeyi hedefliyor.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB’le uygulamalı girişimcilik eğitimi için protokol imzaladı.
Yemliha Mahallesi’nin girişimcilik eğitimi için pilot bölge olarak seçildiğini vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar; “ Girişimcilik programına pozitif bir ayrımcılık yaparak hanımlardan başlayacağız. Yemliha’daki hanımlarımız için bir eğitim programı hazırladık, bütün işleri orada onlar uyguluyor, patlıcanın ekilmesinden hasadına kadarki süreçte bütün işleri tamamlıyorlar. Hatta farklı bir vizyon ortaya koyarak diyorlar ki; ‘tüm işleri kendimiz yapıyorsak pazarlamasını da biz yapalım’. İnşallah onların bu emeklerini, gayretlerini böyle bir uygulamayla daha da taçlandırmış olacağız. Artık girişimcilik eğitimi aldıktan sonra iyi bir işletmenin sahibi olacaklar” dedi.
Hanımların girişimcilik eğitimi sonrası fikirlerini ekonomiye katkı sağlayacak şekilde geliştireceklerini ümit ettiğinin altını çizen Başkan Çolakbayrakdar," Kırsal mahallelerimizdeki patlıcan, fasulye gibi bölgesel değerlerimizin ekonomiye katkı sağlayacak şekilde geliştirilmesine bu eğitimlerin ciddi manada katkısı olacaktır. Tabii ki bu proje sadece Yamula’yla sınırlı kalmayacak, arkasından diğer mahallelerimizde de devam ettireceğiz. Bu sayede kırsal kalkınmaya da ciddi manada bir desteğimiz olacak. Projenin vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Umarım hem kendi ekonomilerini, hem de şehrin ekonomisini büyütürler. İnşallah o bölgedeki insanlarımızın gelişmesiyle, refahıyla birlikte bölgemiz de refahını ve gelişmesini artırır” şeklinde sözlerini bitirdi.
KOSGEB Kayseri Şube Müdürü Ahmet Özbekler de Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür ederek, “İnşallah bu projemiz yeni çalışmalar için bir başlangıç olur”şeklinde görüşlerini belirtti.

Google+ WhatsApp