Çolakbayrakdar "Gençler! Dünya Klavyenin Ucunda"

Çolakbayrakdar "Gençler! Dünya Klavyenin Ucunda"

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Avrupa Bilim Müzeleri Gezisine katılan öğrencilere ağabey tavsiyesinde bulunarak," Gençler, Dünya çok küçüldü. Dünya artık avucumuzun içinde, bir klavyenin ucunda ve küçük bir ekranda" dedi.
Kocasinan Belediyesi sınırları içindeki liseleri birincilikle bitiren ve LYS’de Türkiye genelinde ilk 100’e girerek Avrupa Bilim Müzeleri Gezisi’ne katılan öğrenciler Başkan Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür ziyaretinde bulundu.
Gençleri encümen salonunda kabul eden Başkan Çolakbayrakdar, her biriyle tek tek ilgilendi, Avrupa izlenimlerini ve seyahat sonrası bakış açılarındaki değişikliği sorarak, "Belediye olarak insanla ilgili her noktada yatırım yapılması gerektiğine inanıyoruz. İnsanla ilgili her işin arkasında belediye var. Hizmet etmek istediğimiz ana mercii insan olduğu için bu noktada gençler ve çocuklar bizim için öncelikli grubumuz: Çünkü onlar geleceğimiz. Biz bu seyahatle sadece sizin başarınızı ödüllendirmiyoruz, sizden sonra gelecek arkadaşlarınıza da özendirici, pozitif bir etki olmasını sağlıyoruz. Sizler okullarınızda ve sonrasındaki yaşantınızda ülke geleceğiyle ilgili iyi şeyler yapacaksınız. Dünya artık klavyenin, ekranın ucunda bir yer. Bu ekranın ucundaki dünyayı iyi tanımak ve bu dünyanın insanı olmak gerekiyor" şeklinde tavsiyelerde bulundu.
Bir ağabey gibi öğrencilere tavsiyelerde bulunan ve tecrübelerini aktaran Başkan Çolakbayrakdar, "Şehrinizde önde olabilirsiniz ama artık bu yetmiyor. Dünyada söz sahibi olabilmek lazım. Bunun içinde biraz gayret etmeniz ve çabalamanız lazım. Siz bu işi başarmış gençlersiniz. Bunu biraz daha hayat felsefesi haline getirip, çalışmayı ve başarmayı devam ettirip kendinize ilke edinirseniz iyi şeyler olacaktır. Biz de sizler gibi başarılı arkadaşları ödüllendirmeye, cesaretlendirmeye ve yüreklendirmeye arkanızda olduğumuzu göstermeye devam ederiz ” diye devam etti.
Başkan Çolakbayrakdar öğrencilerin bilimin ışığı altında teknolojinin nereden nereye gelmiş olduğunu yurt dışındaki bilim müzelerinde gördüğünün altını çizerek, "Batı medeniyeti bilgiyi nasıl teknoloji haline getirmiş, bunu kullanarak neler elde etmiş, yaptıklarını inceledik. Biz belli bir dönem sonra bir şeyleri kaybetmişiz, elimizden bırakmışız. Ama onlar bunun üzerine ciddi manada giderek teknolojiyi bir yerlere getirmişler. Müzelerde Avrupa’nın bilim ve teknolojiyi insan hayatını nasıl daha da kolaylaştırmak için kullandıklarını gördünüz" dedi.
Başkan Çolakbayrakdar konuşmasına şöyle devam ederek, "Bu seyahatle kendimizin de nerede olduğunu gördük ve değerlendirdik. Bilim ve teknolojiye verilen değeri gördük. Aslında Dünya’nın ve Avrupa’nın gelmiş olduğu nokta özenilecek bir nokta değil. Bizden çok üstün, aman aman bir yer olmadığını, mesela belediyecilikle, çevreyle, temizlikle ve yolla ilgili noktalarda onlardan çok da geride olmadığımızı izledik. Bilakis onlardan daha da ileride olduğumuz noktalar da vardır. Bizim de artık yüksek ölçüde moral, motivasyonumuzun olduğunu; bizim de istersek neler yapıp başarabileceğimizi fark ettik" uyarısıyla sözlerini bitirdi.
Milli Eğitim Müdürlüğü Stem öğretmenlerinden Suat Şahin, gezinin çok büyük ses getirdiğini ve benimsendiğini belirterek “Öğrenciler bu sürecin devamı gelecek mi diye soruyor? İnşallah bu başarıların ödüllendirilmesi Kocasinan Belediyesi sayesinde sürekli hale gelir. Bu tür organizasyonların öğrencileri ileriye dönük olarak kamçıladığını ve faydası olacağını da düşünüyoruz. Bu nedenle Kocasinan Belediyemize ve siz değerli başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” şeklinde görüşlerini ifade etti.
Ziyaretin sonunda Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’ın en başarılı öğrencileri ile birlikte belediye hizmet binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Çolakbayrakdar

Google+ WhatsApp