Çolakbayrakdar; “Daha Yeşil

Çolakbayrakdar; “Daha Yeşil Bir Kocasinan İçin Çalışıyoruz”

İlçe genelinde çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Kocasinan Belediyesi mahallelerde ağaçlandırma ve yeşil alan yapımı çalışmalarına devam ediyor. Doğanın korunması, sağlıklı bir çevrenin oluşturulması, gelecek kuşaklara daha iyi bir dünya bırakılması için büyük bir çaba gösteren Kocasinan Belediyesi baharın yaklaşmasıyla birlikte ağaçlandırma çalışmalarını hızlandırdı. Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında ilk aşamada 40 bin fidanın toprakla buluşturulması hedefleniyor.
“Daha Yeşil Kocasinan” temasına vurgu yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeşil bir kent oluşturmak ve ekolojik dengeyi korumak adına yola çıktıklarını belirtti. Bölgedeki cadde, bulvar ve refüjlerdeki ağaçların; estetik ve işlevsel bir karaktere sahip olduğunu ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, “Duyarlı belediyecilik anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Kocasinan’ın ekolojik koşullarına uyum sağlayacak ağaç türlerini bölgemizde yaygınlaştıracağız. Kocasinan sakinlerinin sağlık içinde yaşamalarına katkı sağlayacak ağaçlandırma çalışmaları ilçenin kentleşmesi açısından da önemlidir. Kocasinan’ı park ve bahçeleriyle yaşamaktan keyif alınan bir ilçe haline dönüştüreceğiz. Daha modern, daha temiz ve daha yeşil bir Kocasinan hedefinden yola çıkarak yaptığımız çalışmalarımız devam edecek.” dedi.
Başkan Çolakbayrakdar’ın talimatıyla yola çıkan Kocasinan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri; kentin muhtelif yerlerinde toplam 40 bin fidanın ekimini gerçekleştirmek için çalışmalarını hızlandırdı. Ekipler bu çerçevede 1110 çıplak köklü ıhlamur, 45 Himalaya sediri, 4347 mavi sedir, 12 bin badem, 3085 ligustrum, 10 mavi ladin, 500 taslan ağacı, 148 şimşir ve 20 bin civarında da ağaç çeşidini toprakla buluşturmaya başladı.

Google+ WhatsApp