Cinsel İstismarı Engellemek İçin Mahalle Muhtarları İle İlgilendirme Toplantısı Yapıldı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından cinsel istismarı engellemek amacıyla mahalle muhtarları ile bilgilendirme toplantısı yapıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda ya

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından cinsel istismarı engellemek amacıyla mahalle muhtarları ile bilgilendirme toplantısı yapıldı.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda yaklaşık 100 muhtarın katılımıyla gerçekleşen toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yetkililer bilgi verdi. Toplantıda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz, "Aile toplumun özüdür. Bu öz kuruduğu ya da bozulduğu zaman toplumda beraberinde bozulmaktadır. Gündelik hayatımızda ailemizin üzerinden bir çok musibet geçmektedir. Bunların her biri çocuklarımızı bizler farkında olmadan elimizin altından alıp götürebilmektedir. Bu olaylara karşı çok duyarlı olmalıyız. Bu olayları maalesef ya çok geç öğreniyoruz yada iş işten geçtikten sonra öğreniyoruz. İlgi alanlarımız genelde farklı olduğu için çocuklarımızla yeteri kadar ilgilenip onlarla fazla vakit geçiremiyoruz. Bu gibi durumlar maalesef aile ile çocuğun arasını açmaktadır. Onlarla beraber yapabileceğimiz faaliyetlerin sayısını artırmalı ve onlara daha fazla vakit geçirmeliyiz. Her biriniz mahallenizden sorumlu muhtarlar olduğunuz gibi aynı zamanda anne veya babasınız. Hepimizin çocukları, torunları ve yeğenlerimiz var. İçinde bulunduğumuz topluma duyarsız kalamayız. Karşılaştığımız ya da duyduğumuz istismar vakalarına duyarsız kalmayalım. Gerekli mercilere bilgi verelim. Duyarsız kaldığımız her olay gün gelip bizlerinde başına gelebilir" diye konuştu.
Halk Sağlığı İl Müdürlüğü Toplum ve Ruh Sağlığı Müdürlüğünde görevli Arzu Şahin Arkalı´da çocuk istismarı ve ihmali üzerine açıklamalarda bulundu.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü psikologlarından Pelin Gürağaç ise, engelli çocuklara yönelik cinsel istismarlar, istismarcıların kimler olabileceği, cinsel istismar şüphesi üzerine hangi yollar izlenmeli, hangi çocukların cinsel istismara açık olabileceği konuları üzerine katılımcılara bilgi verdi.
Son olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezinde görevli psikolog Rahmi Danişment toplumda değerlerimizin kaybolması ve sonuçları üzerine katılımcılara bilgi verdi.
(OD-Y)

16.10.2014 13:45:23 TSI

Google+ WhatsApp