Çin İstanbul Başkonsolosluğu’ndan kulübümüze tebrik ziyareti

Çin İstanbul Başkonsolosluğu’ndan kulübümüze tebrik ziyareti

Galatasaray Spor Kulübü bugün Türk Telekom Stadyumu’nda Çinli misafirlerini ağırladı.

Başkanımız Mustafa Cengiz, Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Günay ve Erol Özmandıracı ile Ticari Operasyonlar Direktörü Kerem Ertan, bugün Çin İstanbul Başkonsolosu Chu Wei, Çin İstanbul Ticaret Ataşesi Huang Songfeng ve DEİK Çin Konseyi Başkanı Murat Kolbaşı’yı Türk Telekom Stadyumu’nda ağırladı.

Son derece samimi geçen ziyarette Galatasaray Televizyonu’ndan Serbay Şenkal’a açıklamalarda bulunan Başkanımız Mustafa Cengiz, “Çin, bizim çok eskiden beri temaslarda olduğumuz, çok sevdiğimiz bir millet. Çok büyük bir medeniyetin temsilcisi… Yüzyıllardır Çin’le kaderimiz bir ve yine bir aradayız. Artık gelişen teknoloji bizi daha kolay bir araya getiriyor ve biz bu durumdan çok mutluyuz. Sayın Başkonsolos ve Sayın Ticaret Ataşesi bize bir nezaket ziyaretinde bulundular, sağ olsunlar. Geldikleri için teşekkür ediyoruz. Çin’le olan hem sportif hem fiziken hem de dostluk ilişkilerimizi geliştirme düşüncesindeyiz. Biz kendilerine ‘hoş geldin’ diyoruz” diye konuştu.

“ÇİN’DE EN ÇOK BİLİNEN TÜRK TAKIMI GALATASARAY’DIR” 
Sözlerine “Öncelikle Galatasaray Spor Kulübü Başkanı ile görüşmekten ötürü çok memnun oldum” diyerek başlayan Çin İstanbul Başkonsolosu Chu Wei, “Bu bir nezaket ziyaretidir. Futbol takımının şampiyonluğundan ötürü de tebrik ediyorum. Başkanın yeniden seçilmesi için de tebrik ediyorum. Çin ve Türkiye arasındaki ilişkiler de fevkalade güzel. Galatasaray Spor Kulübü de Çin’de çok meşhur. Çinliler’in en çok bildiği Türk takımı Galatasaray’dır. Tabii ki bundan sonraki süreçte mümkün olursa iş birliği de yapalım. İki halk arasında spor sayesinde böyle duyguları derinleştirmek için ve iki ülke arasındaki ilişkileri daha ileri seviyeye taşımak için gayret sarf etmeye hazırım. Sayın başkanın yardımlarını da bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Son olarak söz alan Çin İstanbul Ticaret Ataşesi Huang Songfeng ise “Çin ile Türkiye arasında bir ticaret açığı var. Ama futbol anlamında da bayağı bir mesafemiz var. Ticaretteki bu açığı Türkiye’nin futboldaki bu avantajı ile kapatmış olalım. Umudumuz bu. Futbol iki ülke arasındaki bir dostluk köprüsü olsun” açıklamalarında bulundu. Ziyaret toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Google+ WhatsApp