Çiçek Hastalığı Hayvan Pazarını Kapattırdı

Afyonkarahisar´da bir büyükbaş hayvanda görülen "Nodüler Ekzantemi (Sığır Çiçeği)" nedeniyle kent merkezindeki Çayırbağ Hayvan Pazarının geçici süre ile kapatıldığı belirtildi. Konu ile ilgili Afyo

Afyonkarahisar´da bir büyükbaş hayvanda görülen "Nodüler Ekzantemi (Sığır Çiçeği)" nedeniyle kent merkezindeki Çayırbağ Hayvan Pazarının geçici süre ile kapatıldığı belirtildi.
Konu ile ilgili Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, yazılı bir açıklama yaparak durumun kontrol altında olduğunu ifade etti. Arap açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Afyonkarahisar merkez Fethibey kasabasında bir işletmede 1 büyükbaş hayvanda sığırların Sığır Çiçeği hastalığı görülmesi sebebi ile İl Hayvan Sağlığı Zabıta Komisyonu tarafından geçici olarak Çayırbağ Hayvan Pazarı kapatılmış olup, kordon ve gözetim bölgesinde bulunan Fethibey, Çayırbağ, Saraydüzü, İsmailköy, Küçükçobanlı, Erenler, Beyyazı, Çıkrık, Sadıkbey ve Yarımca belde ve köylerinde geçici olarak küçük ve büyükbaş hayvanların hareketlerine geçici olarak kısıtlama getirilmiştir. Hastalık diğer işletme ve bölgelerdeki hayvanlara yayılmaması için il müdürlüğümüzce mevzuat gereği karantina bölgesi oluşturulmuştur. Karantina alanı içerisinde yer alan Çayırbağ Hayvan Pazarımız mevzuat gereği geçici olarak kapatılmıştır. İl müdürlüğümüzce hastalık çıkan karantina bölgesindeki tüm hayvanların aşılama çalışmasına başlanacak olup, mihrak bölgesinde hastalık çıkışına göre alan daraltılarak hastalık söndürülecektir. Bu konuda tüm çiftçilerimizin alınan kararlara hassasiyet içinde uymaları aynı zamanda görevli ekiplere yardımcı olmaları gerekmektedir."
(GC-MET-Y)

18.10.2014 13:54:18 TSI

Google+ WhatsApp