Chp Mersin´de Özyiğit Dönemi Başladı

CHP Mersin İl Yönetimi´nde 13 kişinin istifasıyla Yönetim Kurulu´nun düşmesinin ardından Genel Merkez tarafından `Geçici Kurul´ başkanı olarak atanan Abdullah Özyiğit, bugün İl Başkanlığı görevini Far

CHP Mersin İl Yönetimi´nde 13 kişinin istifasıyla Yönetim Kurulu´nun düşmesinin ardından Genel Merkez tarafından `Geçici Kurul´ başkanı olarak atanan Abdullah Özyiğit, bugün İl Başkanlığı görevini Faruk Mehmet Akar´dan devraldı.
CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar´ın, 13 Yönetim Kurulu üyesinin istifasıyla düşmesinin ardından, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), geçen hafta Mersin´e Abdullah Özyiğit başkanlığında 7 kişilik geçici kurul atamıştı. Partiyi olağanüstü kongreye götürmekle görevlendirilen Özyiğit ve arkadaşları, bugün CHP Mersin İl Başkanlığı önünde düzenlenen devir-teslim töreniyle görevlerine başladı. Özyiğit ve Akar´ın samimi bir tablo sergiledikleri törene CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Vahap Seçer ile Geçici Kurul üyeleri, merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve çok sayıda partili katıldı.
Törende kısa bir konuşma yapan Akar, bir süre önce Yönetim Kurulu´ndan 13 kişinin aynı gün istifa etmesiyle parti tüzüğüne göre, İl Yönetim Kurulu´nun İl Başkanı olan kendisi ile beraber düştüğünü anımsattı. MYK´nın, bu tüzük hükmü gereğince Mersin´e geçici bir yönetim kurulu atadığını anımsatan Akar, "Bu Yönetim Kurulu´nun görevi, partimizi 45 gün içerisinde sağlıklı bir şekilde yeni bir yönetim kuruluna kavuşturmak. Bugün burada göreve başlayan, içinde yeni arkadaşlarım ve çok değerli eski dostlarım olan bu geçici yönetim kuruluna başarılar diliyorum. Önümüzdeki yapılacak il kongremizde de mücadele edecek olan tüm arkadaşlarımıza, partililerimize şimdiden başarılar diliyorum. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

"HİÇ KİMSENİN ENDİŞEYE KAPILMASINI GEREKTİREN BİR DURUM YOK"
Geçici Kurul Başkanı Abdullah Özyiğit ise istifalarla boşalmış Mersin il örgütüne CHP Tüzüğü´nün 42-d maddesi uyarınca olağanüstü kongre yapmak üzere kendisi başkanlığında Suat Bora Yorulmaz, Fatma Sema Alagöz, Tevfik Karafakılı, Mehmet Çiçek, Erdal Çapar ve İhsan Çınar´ın
İl Geçici Kurulu olarak atanmasına CHP MYK´nın 22 Ekim 2014 tarihli toplantısında karar verildiğini anımsattı. "Hiç kimsenin endişeye kapılmasını gerektiren bir durum yoktur" diyen Özyiğit, CHP´nin köklerinin Kuvayi Milliye´ye dayandığını ve Kuvayi Milliye´nin direniş örgütü olduğunu vurguladı. CHP´nin devlet kurmuş bir parti olduğunu söyleyen Özyiğit, "Cumhuriyet Halk Partisi, askeri darbelerle kapatılmış olmasına rağmen 92 yıldır ayakta duran, siyasi yaşamını onurlu bir şekilde sürdüren tek partidir. Bu nedenle yerleşmiş gelenekleri, yüksek seviyeli etik değerleri ve engin demokrasi deneyimine sahiptir. Cumhuriyet Halk Partililer her zaman en güç koşullarda bile olsa ülkesine ve partisine sahip çıkma bilincine ve kararlılığına sahiptir. Mersin kamuoyu şunu bilmedir ki, Cumhuriyet Halk Partililer üyeleri, örgütleri, delagasyonu ile birlikte süreci başarı ile tamamlayabilecek olgunlukta ve erginliktedir" diye konuştu.

"GELİNEN DURUM YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICIDIR"
Kendi başkanlığındaki İl Geçici Kurulu´nun, siyasi birikimi ve deneyimi olan, taraflara eşit uzaklıkta durabilecek, ehil bir kadrodan oluştuğunun altını çizen Özyiğit, "Bu nedenle MKY tarafından kendisine tevdi edilen bu onurlu görevi tam bir tarafsızlık ve sorumluluk duygusu içinde, CHP´lilere yakışır bir biçimde tamamlayacaktır ve partimizi seçimli il kongresine taşıyacaktır. Mersin CHP´de gelinen durum yeni bir dönemin başlangıcıdır. Adaylarını ön seçimle belirleyecek olan tek partidir. Herkesin çalışarak kendini ifade etmesine ve beklentilerine karşılık bulmasına olanak sağlayan tek partidir. Hiçbir önyargımız yoktur. Herhangi bir nedenle partimizden uzaklaşan herkesi kucaklamak istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi bir ulu çınardır ve gölgesinde hepimize yer vardır" ifadelerini kullandı.
Faruk Akar ve yönetimine teşekkür eden Özyiğit, sürecin başarıyla tamamlanabilmesi açısından başta partililer olmak üzere örgütler, delegeler, kamuoyu ve basın mensuplarından katkı ve destek istedi.

"2015 SEÇİMLERİ KÖPRÜDEN ÖNCEKİ SON ÇIKIŞTIR"
2015 genel seçimlerinin önlerindeki ilk sınav ve köprüden önceki son çıkış olduğunu dile getiren Özyiğit, "Daha yeni 3 Mehmetçiğimizi kalleş bir saldırıyla toprağa düşürdük, onları rahmetle anıyor ve bu kalleş saldırıyı kınıyorum" diyerek, iktidarın ekonomi, sağlık, eğitim ve dış politikalarını eleştirdi. CHP´nin, bu ülkenin umudu ve iktidarın tek alternatifi olduğunu iddia eden Özyiğit, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu iktidara yürüyüş Mersin´den, İzmir´den, İstanbul´dan başlamayacaksa nereden başlayacak? Biz burada eğer 8 milletvekili, 10 milletvekili çıkarmayacaksak Türkiye´de iktidar olmayı nasıl düşünürüz, Türkiye´yi bir yere değiştirmeyi nasıl düşünürüz? Onun için hepimize görev düşüyor. Onun için küskünlük, dargınlık, kırgınlık yok. Bu çatı altında hep bir arada çalışacağız ve partimizi iktidara taşıyacağız."
Konuşmaların ardından istifalarla il başkanlığından düşürülen Akar, Geçici Kurul Başkanı Özyiğit´e çiçek sundu.
(KYM-Y)

27.10.2014 12:51:23 TSI

Google+ WhatsApp