Chp İzmir Milletvekili Balbay, Burdur´da Partililerle Buluştu

Burdur doğumlu olan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Burdurlu Yazar Fakir Baykurt´un ölümünün 15´inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma törenine katılmak üzere Burdur´a geldi. CHP Burdur İl

Burdur doğumlu olan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Burdurlu Yazar Fakir Baykurt´un ölümünün 15´inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma törenine katılmak üzere Burdur´a geldi.
CHP Burdur İl Binası´nda partilileri ile buluşan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay,Balbay, burada basın toplantısı yaptı. Türkiye´nin en karanlık dönemlerinden birini yaşadığını söyleyen Balbay, "Ethem Sarısülük 2 Haziran 2013´te Ankara´da Gezi Eylemlerinde yaşamını yitirmişti. Şu andaki tabloda görüyoruz ki, Ethem Sarısülük kardeşimiz ölme suçu işlemiş, ailesi de o sırada yargılanmakta olan katilin mahkemeye getiriliş sırasında ona `Katil´ dediği içinde mahkemede yargılanmaktadır. Biz böyle bir Türkiye´yi ne olursa olsun, hak etmiyoruz" dedi.
2015 SEÇİMLERİ
Balbay, 2015 genel seçimleri ile ilgili olarak, "Herkes hakettiği gibi yönetilir ama ben bunu hak etmediğimizi düşünüyorum. Bu tabii sadece sözle olmaz. Bunu aşmak için önümüzde 78 aylık bir süreç var. 2015 yılı Haziran yapılacak seçimlerin, Türkiye´de sadece bir genel seçim değil. Bu seçimler parlamenter sistem ile parlamento dışı her türlü yasayı, kuralları çiğneyerek oluşturulmuş bir fiili başkanlık sistemi arasındaki oylamadır" diye konuştu.
"HALKIN İKTİDARINA KURACAĞIZ"
Cumhuriyetin kuruluşunun yıldönümü töreni için gönderilen davetiyeyi eleştiren Balbay, "Davetiye geldi. Cumhurbaşkanlığı Konutu diyor. Aç parantez ´Beştepe´ diyor. Burada bundan sonra hangi icraatlar pişecek, ne olacak? Bundan sonra onu da biz dikkatle izleyeceğiz. Burdur il örgütümüzle paylaşmak istediğim o ki, 2015 Haziran´ında biz halkın iktidarını kuracağız" dedi.
"TEZKEREYİ UYGULAMAK İÇİN BİN DEREDEN SU GETİRİYORLAR"
Cumhuriyet Halk Partisi´nin 2 Ekim tezkeresinin kontrol ve kullanımını engellemek için her türlü mücadeleyi vereceğini vurgulayan Balbay, "2 Ekim tezkeresini çıkardılar. Bu tezkereyi uygulamak için bin dereden su getiriyorlar ama Cumhuriyet Halk Partisi, önce Türkiye´nin değerleri, çıkarları ilkesini koruyarak, bu tezkerenin sizin adınıza hem kontrolünü, hem de kural dışı kullanımını engelleyecek. Her türlü mücadeleyi verecektir" ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE EKONOMİSİ
Türkiye ekonomisine de değinen Mustafa Balbay, Türkiye ekonomisinin gelişmesine ilişkin Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayı eleştirdi. Milletvekili Balbay, şunları kaydetti:
"Türkiye´de ekonomi ile ilgili bir algı oluşturdular. Güya dünyanın en büyük ülkesiyiz. Ekonomide çok büyük gelişiyoruz. 60 yıldır Türkiye ekonomisi dünyada 15-22´lik arasındadır. Şu anda 18´inci sıradayız. Genel dünyadaki değişimden biz de payımızı alıyoruz. Tabi ki belli bir değişim var. Hiçbir şey yok demeyeceğiz ama bir tünel yapımından, bundan 15 yıl önce işçi gücüyle günde 1 metre yol alınabiliyordu, bugün makine gücüyle 25 metre yol alınabiliyor. Bu teknolojiyi kullanarak, ´Bunu biz yaptık´ demek ekonomiyi geliştirmek değildir. Geçen hafta ekonominin nasıl düzeleceğine ilişkin bir metin açıkladı Maliye Bakanı, satmak üzerine. Biz içeride ´Hapis yata yata biter´ diyorduk. Bunlar ´Devlet sata sata biter´ diyorlar. Şu an en son elde kalan varlıkları da satacaklar. Önümüzdeki dönem dediğim gibi ekonomi borçlarla bir miktar iyiye gidiyor gibi görünüyor ama gerçekten hem üretimde hem de gerçek anlamda üretime baktığımızda umut verici bir tablo yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ekonomiden sorumlu arkadaş sayısını ikiye çıkardık. Kimi bölgelerin kalkınma projelerimiz açıklanacak."
"AYDINLAR BU ÜLKENİN AKCİĞERİDİR"
Burdurlu yazar Fakir Baykurt´u ölümünün 15´inci yılında andığını ifade eden Balbay, "Fakir Baykurt´u anma çerçevesinde Burdur´a geldim. Aydınlarımız anacağız. Bugün ayın 18´i. Üç gün sonra Ahmet Taner Kışlalı´yı anacağız. Ahmet Taner Kışlalı´nın da aramızdan alınışının 15´inci yılındayız. Aydınlar bu ülkenin akciğeridir. İnsanın akciğerinde bir sorun olduğunda, hastalığına yakalandığında bedenine ne olursa, o ülkenin aydınları, yazarları aramızdan koparıldığında topluma o olur. Bizler bunların acısını yaşadık. Uğur Mumcu´nun bayrağını yerde bırakmamaya çalışan bir kardeşiniz olarak, Ahmet Taner Kışlalı´nın oda komşusu bir kardeşiniz olarak, ama sizlerle birlikte olan kendini hiçbir zaman yalnız hissetmeyen bir kardeşiniz olarak bu mücadeleyi sürdürmeye çalışıyorum. Cumhuriyetinin Kuruluşu´nun 100´üncü yılını Cumhuriyeti kuran felsefenin iktidarında gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.
(HG-SK-Y)

18.10.2014 16:17:15 TSI

Google+ WhatsApp