Chp İstanbul Milletvekili Umut Oran:

CHP İstanbul Milletvekili Umur Oran, Çeşme´de yaptığı açıklamada açılım sürecinin sona erdiğini söyledi. Umut Oran, elinde silah olan terör örgütü ile masaya oturulamayacağını belirterek, "Öncelikl

CHP İstanbul Milletvekili Umur Oran, Çeşme´de yaptığı açıklamada açılım sürecinin sona erdiğini söyledi.
Umut Oran, elinde silah olan terör örgütü ile masaya oturulamayacağını belirterek, "Öncelikle şunu söylemek istiyorum; Keşke Türkiye´nin her yeri İzmir, Çeşme gibi aydınlık olabilse. Amacımız ülkemizin her yerini İzmir gibi Çeşme gibi yapabilmek. İnsanlara güzel mesajlar vermek isterdik ama üzüntülüyüz. Üç şehidimiz var. Gerçekten yüreğimiz yanıyor. Burada bir oyundur sergileniyor ve bir algı sürekli pompalanıyor. Ama baktığınız zaman bu algı herkesi, hepimizi yanıltıyor. Ortada nuazzam bir ihmal var, problem var. Ama ortada bir problem yokmuş gibi bakıyoruz. Aileler perişan, ocaklara ateş düşüyor. Buna seyirci kalınmaması gerekiyor. Yaşanan bu son olay kalleşçe, kahpece ve haince gerçekleştirildi. Üç askerimiz silahları olmadan arkalarından vurularak katledildiler. Artık sözün bittiği yerdeyiz" diyerek tepkisini dile getirdi.
Oran, elinde silah olan terör örgütü ile pazarlık yapılamayacağına vurgu yaparak, "Burada bir müzakere yürütülmesi için iki tarafında silahları bırakması gerekiyor. Bu sürecin iki yöneteni var. Bir tanesi dönemin Başbakanı Erdoğan, bir diğeri de teröristbaşı Abdullah Öcalan. Ortada bir tiyatro var ve bu devam ediyor. Bu süreç doğru yönetilmiyor. Şimdi işin içine Davutoğlu da girdi. Bir taraf elinde silah ile masaya otururken pazarlık yapılamaz. Milletin iradesi ile seçilmiş bir hükümet olarak silahlı bir terör örgütü ile masaya oturursanız o silah ters teper sizi vurur. Şimdi bu tablo ile karşı karşıyayız. Açılım ters tepmiştir. Ortada açılım filan yoktur. Bizi yanıltan bu algıdır. Böyle bir açılım süreci olamaz. Yaşanan her terör olayından sonra taziye mesajları veriliyor. Artık insanlar mesaj duymak istemiyor. Davutoğlu gitsin açılımı Bingöl´de şehit olan insanların ailesine anlatsın. Bizim bu yalanlara karnımız tok. Bu ülkede binlerce şehit ve gazilerimiz var. Biraz saygılı olmamız gerekiyor. Teröristbaşına her türlü konforu göstereceksiniz ama bu ülkenin gazilerine saygı göstermeyeceksiniz. Ben açılım sürecinin bitmiş olduğunu ve bu sürecin çökmüş olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
(TU-KE-Y)

27.10.2014 15:45:25 TSI

Google+ WhatsApp