Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i İYİ parti genel merkezinde ziyaret etti.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na ziyaretinde, Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Gamze Akkuş İlgezdi ve Haluk Koç ile İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da eşlik etti. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in görüşme sonrası yaptığı ortak basın açıklaması şöyle;

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU VE İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER’İN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI (12 NİSAN 2018)

 

Meral AKŞENER- Sayın Kılıçdaroğlu’na çok teşekkür ediyorum. Uzun zamandır Türkiye’de siyasi nezaket konusunda konuşuyoruz. Böyle bir nezaketi, zarafeti gösterdikleri için şahsında arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum, partimizi ziyaret ettiler, kurultayımız için tebrik ettiler. Kendisine teşekkür ediyorum.

 

Elbette şimdi hem bu konuyu, hem de Türkiye’nin sorunlarını, ekonomisini, seçim güvenliğini de konuştuk. Onun dışında tekraren kendilerine teşekkür ediyorum. Tekrar sağ olun. 

 

Kemal KILIÇDAROĞLU- Efendim Sayın Genel Başkanı ben ve arkadaşlarım ziyaret ettik, başarılı bir kurultay süreci geçirdiler, Sayın Genel Başkan tekrar seçildi, kendilerini ve arkadaşlarını yürekten kutluyoruz.

 

Siyasette nezaketin hep önemli olduğunu Sayın Genel Başkanda az önce ifade etti. Doğrudur siyaset biraz gerginliklerden arınmalı, nezaket biraz daha öne çıkmalı. Elbette farklı düşüncelerimiz olabilir, farklı görüşlerimiz olabilir ama farklı düşünceleri ve görüşleri Türkiye’nin selameti için dillendiriyoruz ve sonuçta halkın hakemliğine başvuruyoruz. Var olan gerginlik ortamının biraz ötelenmesi gerekiyor, hatta bu gerginlik ortamının olmaması gerekiyor. Sayın Genel Başkanla ve arkadaşlarıyla konuşurken doğal olarak Türkiye’nin sorunları da gündeme geliyor, o sorunları oturduk, konuştuk.

 

Seçim güvenliği konusundaki duyarlığımızı karşılıklı olarak birbirimize aktardık. Şundan bütün vatandaşlarımın emin olmasını istiyorum, Sayın Genel Başkanda içerde ifade etti. Herkes sandığa gitsin büyük bir özgüvenle oyunu kullansın. Bütün sandıklara sahip çıkacağız ve biz demokrasiyi bu ülkeye getirmek için, güçlü bir demokrasiyi bu ülkeye getirmek için hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu zaten siyaset kurumunun, siyasete güvenenlerin, Türkiye’ye, vatandaşlara güvenmenin de bir sonucu karşımızda duruyor.

 

Ben tekrar Sayın Genel Başkanın şahsında bütün arkadaşlarına kurultayda gösterdikleri performans ve başarı dolayısıyla tekrar Cumhuriyet Halk Partisi olarak saygılarımızı sunuyoruz ve başarı dileklerimizi iletiyoruz efendim.

 

Meral AKŞENER- Saygı bizden, çok teşekkür ederim. Bu arada torunlarımızı da konuştuk.

 

Kemal KILIÇDAROĞLU- Evet, Sayın Genel Başkan torunum için güzel bir imzalı kitap verdi onu da kendisine sevgili Duru’ya vereceğim.

 

 

Meral AKŞENER- Çok teşekkür ederiz.

Google+ WhatsApp