Chp Adliye Önüne Siyah Çelenk Bıraktı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Düzce İl Teşkilatı, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk dosyaları hakkındaki takipsizlik kararına tepki olarak Düzce Adliyesi önüne siyah çelenk bıraktı. Adliye önünde bir açıkl

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Düzce İl Teşkilatı, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk dosyaları hakkındaki takipsizlik kararına tepki olarak Düzce Adliyesi önüne siyah çelenk bıraktı.
Adliye önünde bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Müjgan Çakman, iktidarın adaleti siyasallaştırdığını iddia ederek, "17-25 Aralık sürecinde başta Reza Zarrab olmak üzere 4 Bakanın oğullarının ve Bilal Erdoğan´ın da aralarında bulunduğu 53 kişiyi kapsayan Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu yaşandı. Şimdi de bu yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının davaları adaletsiz bir uygulamayla kapatılmak istenmektedir. Bu operasyonla ilgili görevi başında olan savcıların görev yerleri değiştirildi ve yeni atanan savcılar da devam eden bu davaya takipsizlik kararı verdi. Görüldüğü gibi iktidar adaleti de kuşatmış, siyasallaştırılmış ve hepimizin adalete olan inancını sarsmıştır" dedi.
Halkın vicdanında bu davaların asla kapanmayacağını kaydeden Çakman, şöyle konuştu "Bu dosyada adı geçenler adaletin önünde aklanması gerekirken, ömür boyu bu büyük şaibenin ağırlığını yaşayacaklardır. Bu da bir bakıma onlar için büyük ceza ve çocuklarına bırakacakları karanlık manevi bir miras olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Örgütü olarak soruşturmanın hukukla değil siyaseten kapatılmasını şiddetle kınıyoruz. Bu davalar halkın vicdanında hiç bir zaman kapanmayacaktır."
(AY-HO-Y)

20.10.2014 12:37:07 TSI

Google+ WhatsApp