Cem Garipolu İntiharında Son Noktayı Adli Tıp Koydu İstanbul

Silivri Cezaevi´nde intihar etmiş vaziyette bulunan Cem Garipoğlu´nun ölümüyle ilgili ortaya atılan iddialar Adli Tıp raporu ile son buldu. Raporda, anne ve babasından alınan örnekler Cem Garipoğlu´nu

Silivri Cezaevi´nde intihar etmiş vaziyette bulunan Cem Garipoğlu´nun ölümüyle ilgili ortaya atılan iddialar Adli Tıp raporu ile son buldu. Raporda, anne ve babasından alınan örnekler Cem Garipoğlu´nun DNA´sı ile birebir uyuştuğu tespit edildi.
Münevver Karabulut´u öldürmekten 24 yıl hapis cezasına çarptırılan Cem Garipoğlu, kaldığı hücrede ölü bulunmuştu. Ölümünün ardından Garipoğlu´nun cezaevinden kaçırıldığına dair iddialar ortaya atılmıştı. Ardından Karabulut ailesi adına yapılan başvuruda DNA testi uygulanmasına karar verilmişti. Kamuoyunu merakla beklediği sonuç Adli Tıp Kurumu´nun hazırladığı raporla tartışmalara son noktayı koydu.

AİLE FERTLERİNİN DNA´SI İLE ÖRTÜŞÜYOR
Cem Garipoğlu´nun anne ve babasından iki gün önce alınan kan, tükürük ve doku örnekleri Adli Tıp Kurumu´na gönderildi. Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi´nde yapılan incelemelerde, aile fertlerinden alınan örnekler ile Cem Garipoğlu´nun doku örnekleriyle burada karşılaştırıldı. Tamamlanan incelemelerde DNA´nın Cem Garipoğlu profili ile örtüştüğü tespit edildi. Bunun üzerine hazırlanan rapor UYAP üzerinden ardından üzerinden bugün Silivri Başsavcılığı´na iletildi.
(AS-ÖZ-Y)

17.10.2014 22:13:39 TSI

Google+ WhatsApp