Çaykur´un Soğuk Çayı Didi Avrupa´da Görücüye Çıktı

ÇAYKUR´un soğuk çayı Didi Avrupalı tüketicilerin beğenisini kazandı. Fransa´nın başkenti Paris´te iki yılda bir düzenlenen ve dünya gıda sektörünün buluştuğu SİAL Gıda Fuarında, ÇAYKUR ürünleri ile f

ÇAYKUR´un soğuk çayı Didi Avrupalı tüketicilerin beğenisini kazandı.
Fransa´nın başkenti Paris´te iki yılda bir düzenlenen ve dünya gıda sektörünün buluştuğu SİAL Gıda Fuarında, ÇAYKUR ürünleri ile fuarın gözde firmaları arasında yer aldı.
200 ülkeden gıda uzmanlarının katıldığı, 105 ülkeden 6 bin 300 katılımcı yer aldığı fuarda Türkiye´den 266 firma ürünlerini sergileme imkanı buldu.
Yaklaşık 150 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda ÇAYKUR, Siyah çay, yeşil çay çeşitlerinin yanında Didi´yi de görücüye çıkardı. Böylece Avrupa pazarına da göz koyan Didi´de, Avrupa´da ilk defa görücüye çıktı.
Fuara ÇAYKUR ekibiyle birlikte katılan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu; "Ürünlerimizi yurt dışında tanıtmak ihracatta yolumuzu açmak için bu tür büyük fuarlar bizim için çok önemli. Bu tür organizasyonlar sayesinde yabancı tedarikçiler ve tüketiciler ürünlerimizi tanıma imkanı buluyor. Ürünlerimizi ikili ilişkilerle daha iyi anlatıyoruz. Katılımcılar ürünlerimizi diğer eş değer ürünlerle karşılaştırıyor, farkı bizzat görüyorlar. Bizde kaliteli ürünlerimizin reklamını yapma imkanı buluyoruz. Bu nedenle mümkün olduğunca bu tür uluslararası organizasyonlara katılmaya özen gösteriyoruz." Dedi.
Fuara gelen ziyaretçi ve Avrupalı gıda tedarikçi firmalarının ÇAYKUR´un ürünlerini çok beğendiğini belirten Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, "Dış pazarlara ulaşmada çok önemli yer teşkil eden bu fuarlar sayesinde o bölgede pazar araştırması yapılmasına da fırsat sağlanıyor. Tarımında zirai mücadele yapılmayan, üretiminde kimyasal katkı maddesi kullanılmayan ve dünyada üzerine kar yağan çayımızı buradaki ziyaretçi ve firmalara anlatıyoruz. Avrupa´da özellikle organik ürünlere ayrı bir ilgi var. Ürünlerimizin organik olması ilaç ve katkı maddesi kullanılmaması Avrupalı tüketicileri cezbediyor. Bu pazarda kendimize yer açmaya, var olan yerimizi genişletmeye çalışıyoruz. Türkiye´de çıkar çıkmaz adeta sektörün başpehlivanı olan ve Avrupa´da çayımızın lokomotifi olacak gözüyle baktığımız Didi´miz bizi şaşırtmadı. İhracat hazırlıklarını tamamlayıp SİAL Gıda Fuarı´nda ilk Avrupa sınavına çıkan Didi´miz Türkiye´deki başarısının tesadüf olmadığını gösterdi. Yoğun bir ilgi ile karşılaştık. İkili görüşmelerimiz oldu. İnşallah en kısa sürede Didi Avrupa soğuk çay pazarında da yerini alacak" diye konuştu.
(GF-EK-E)

23.10.2014 15:11:56 TSI

Google+ WhatsApp